fbpx
 
Facebook Facebook

O femeie de 70 de ani, din Uganda, a născut gemeni, dar soțul a părăsit-o după ce a aflat că va fi tatăl a doi copii


O femeie din Uganda, în vârstă de 70 de ani, a născut gemeni, în urma tratamentului de fertilizare in vitro.

Safina Namukwaya a adus pe lume un băiat și o fată prin cezariană, la un centru medical din capitala ugandeză Kampala, informează BBC.

Safina Namukwaya, care este una dintre cele mai în vârstă femei din lume care a născut, a declarat presei locale că a fost "un miracol".

Spitalul a felicitat-o și a transmis că este mai mult decât un "succes medical; este vorba despre puterea și rezistența spiritului uman".

Dr. Edward Tamale Sali, specialist în fertilitate la Centrul Internațional și de Fertilitate al Womens Hospital (WHI&FC), a declarat, pentru BBC, că mama a folosit un ovul de donator și spermatozoizii partenerului ei pentru fertilizarea in vitro.

Bebelușii s-au născut prematur la 31 de săptămâni și au fost plasați în incubatoare. Dr. Sali a precizat cei doi copii sunt "stabili".

„Am reușit ceva extraordinar! Cea mai în vârstă mamă din Africa a născut gemeni, la vârsta de 70 de ani!", se arată pe pagina de Facebook a spitalului.

Proaspăta mamă a declarat, pentru ziarul Daily Monitor din Uganda, că sarcina a fost dificilă, deoarece partenerul ei a abandonat-o când și-a dat seama că va avea gemeni.

„Bărbaților nu le place să li se spună că ai mai mult de un copil. De când am fost adusă aici, bărbatul meu nu a mai apărut niciodată", a afirmat ea.

Aceasta este a doua naștere a Safinei Namukwaya, în trei ani. În 2020, ea a născut o fetiță. Femeia a declarat că și-a dorit să devină mamă abia după ce lumea a început să o batjocorească pentru că nu avea copii.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30