fbpx
 
Moțiune simplă împotriva ministrului Ligia Deca. USR și Forța Dreptei îi reproșează rezultatele slabe de la testele PISA

Moțiune simplă împotriva ministrului Ligia Deca. USR și Forța Dreptei îi reproșează rezultatele slabe de la testele PISA


O moțiune simplă împotriva ministrului Învățământului a fost depusă luni de parlamentarii USR și Forța Dreptei, care o acuză de lipsa oricărei reforme în învățământ și rezultatele dezastruoase ale elevilor români la testele PISA.

Ligia Deca nu a reuşit să implementeze nicio reformă în învăţământul românesc şi îl menţine într-o stare dezastruoasă, confirmată recent şi de rezultatele extrem de slabe de la testele PISA, spun parlamentarii din opoziție, în moţiunea intitulată „Moţiune de merit pentru mandatul de nota 2 al ministrei Deca”.

Însă, cel puțin din punctul de vedere al testelor PISA, acestea au fost efectuate înainte ca Ligia Deca să preia mandatul de ministru, la începutul lunii octombrie 2022.

În moţiunea simplă, Ligia Deca este acuzată că a cenzurat raportările privind procentul de analfabetism funcţional înregistrat în România, pentru a ascunde dezastrul educaţional, transmite USR într-un comunicat de presă preluat de news.ro.

Ligia Deca a ajuns să fie o piatră de moară pentru tot ceea ce se întâmplă în învăţământul românesc. Ar fi trebuit să-şi dea deja 3 demisii de la preluarea mandatului: o demisie pentru rezultatele catastrofale de la testele PISA şi pentru încercarea de a le măslui. O a doua demisie pentru cea mai mare grevă a profesorilor din ultimii 18 ani, o grevă batjocorită de Guvern şi urmată acum de minciuna creşterii salariilor din învăţământ, care nu se face aşa cum s-a promis iniţial. O a treia demisie trebuie dată pentru legile educaţiei, rezultatul proiectului „România Educată”, legi care nu sunt altceva decât maculatură. Ligia Deca i-a păcălit pe profesori cu salariile, i-a păcălit pe părinţi că o să fie o educaţie mai bună, acum a încercat să păcălească şi presa şi pe reprezentanţii OECD în privinţa testelor PISA. E momentul să plece acasă”, a declarat senatorul USR Ştefan Pălărie, conform sursei citate.

Ministra Educaţiei nu a făcut nimic pentru a stopa degradarea şcolii româneşti, din contră, a sporit inechităţile din sistem, prin introducerea examenului de admitere la liceu, în ciuda tuturor avertismentelor primite, şi a continuat să scadă nivelul subiectelor de la Evaluarea Naţională, examen care a ajuns să nu mai însemne nimic, au mai arătat semnatarii moțiunii.

USR şi Forţa Dreptei solicită Guvernului României să accelereze reformele din Educaţie prevăzute în PNRR, să crească de îndată salariile profesorilor conform măsurilor adoptate prin OUG 57/2023 şi să asigure derularea Programului Naţional Masă Sănătoasă pentru un milion de copii în anul şcolar 2023-2024, aşa cum este stabilit în legea învăţământului preuniversitar.

 

Sursa: news.ro

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31