fbpx
 
IPJ Suceava IPJ Suceava

Lemn de esență rară, folosit pentru confecționarea viorilor, descoperit de polițiștii suceveni într-o autoutilitară


Peste doi metri cubi de lemn dintr-o esenţă rară au fost confiscaţi de poliţiştii din judeţul Suceava, după ce au fost descoperiţi într-o autoutilitară oprită pentru control pe DN 17A, pe raza localităţii Suceviţa, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Lemnul face parte din specia paltin de munte şi este utilizat în mod special pentru confecţionarea instrumentelor muzicale de calitate, îndeosebi a viorilor de înaltă valoare.
Lemnul figura în documentele de transport ca lemn de foc, însă valoarea reală a acestuia este de cel puţin zece ori mai mare, în condiţiile în care această esenţă rară de lemn se comercializează cu sume de 2.000 euro/ metru cub.
„Lucrătorii silvici au menţionat faptul că lemnul de paltin creţ este o specie foarte rară de lemn şi nu se regăseşte în lista oficială cu preţul de referinţă al materialelor lemnoase, iar vânzătorii vând la negru acest tip de lemn la un preţ supraevaluat, materialul fiind utilizat la confecţionarea instrumentelor muzicale, în special a viorilor de înaltă calitate", arată reprezentanţii Poliţiei din Suceava.
În acest caz a fost aplicată o amendă în valoare de 10.000 lei, iar lemnul de esenţă rară a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Marginea. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31