fbpx
 
Urmărire şi focuri de armă în Suceava. Șoferul fugar nu avea permis de conducere

Urmărire şi focuri de armă în Suceava. Șoferul fugar nu avea permis de conducere


Poliţiştii de la Biroul Rutier Suceava au încercat să oprească un autoturism, în timpul unui control în trafic, însă şoferul a accelerat. Agenţii l-au urmărit şi chiar l-au avertizat prin sistemul acustic să oprească, iar la ieşirea din municipiul Suceava ei au tras trei focuri de avertisment. În cele din urmă s-a reuşit blocarea fugarului, însă acesta nu a vrut să iasă din maşină, poliţiştii fiind nevoiţi să spargă geamul portierei din stânga faţă. Şoferul nu avea permis de conducere, acesta fiind motivul pentru care a încercat să scape de poliţişti.

„La data de 03.03.2024, în jurul orei 00:50, în cadrul acţiunii organizate la nivelul Biroului Rutier Suceava, pe raza municipiului Suceava, poliţiştii au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire unui autoturism. Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor regulamentare de oprire şi a demarat în trombă către zona Orizont din municipiul Suceava, având ca direcţie de deplasare comuna Adâncata. În mod repetat, prin sistemul acustic al autospecialei, şoferul a fost somat de către poliţişti să oprească, fiind informat şi avertizat şi cu privire la iminenta folosire a armamentului din dotare în situaţia neconformării”, a transmis IPJ Suceava. 

Cu toate acestea, şoferul a ignorat somaţiile, continuându-şi deplasarea în mare viteză. La ieşirea din municipiu, poliţiştii au tras focuri de avertisment.

„Pe parcursul urmăririi în trafic, autovehiculul a pătruns în mod repetat pe sensul opus de mers punând în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic. În aceste condiţii, în momentul în care s-a ieşit din zona urbană populată, poliţiştii au efectuat 3 focuri de avertisment în plan vertical şi întrucât autovehiculul urmărit nu a oprit, s-a executat foc de armă şi asupra pneurilor din spate”, precizează IPJ Suceava.

În cele din urmă, poliţiştii au reuşit să blocheze în trafic autoturismul şoferului fugar. 

„În urma utilizării armamentului, după o urmărire de aproximativ 1 km, s-a reuşit blocarea în trafic a autoturismului de către autospeciala de poliţie. După blocarea trafic, întrucât şoferul se blocase în habitaclu şi refuza să deschidă, s-a procedat la spargerea geamului portierei stânga faţă, extragerea şi imobilizarea conducătorului auto, stabilindu-se că este un bărbat de 21 ani, din sat/com. Pătrăuţi”, mai transmite IPJ Suceava.

În urma verificărilor în bazele de date s-a stabilit faptul că şoferul nu deţine permis de conducere valabil pentru nicio categorie. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.

Tânărul este acum cercetat penal pentru conducerea unui vehicul fără a avea permis de conducere şi a fost reţinut pentru 24 de ore.

 

Sursa: News.ro

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31