fbpx
 
Drulă: Iohannis, Ciolacu și Ciucă să explice cum e posibil ca o dronă să se plimbe nedetectată în spațiul aerian al României

Drulă: Iohannis, Ciolacu și Ciucă să explice cum e posibil ca o dronă să se plimbe nedetectată în spațiul aerian al României


Preşedintele USR, Cătălin Drulă, afirmă, după anunţul MApN privind descoperirea unor elemente de dronă în Insula Mare a Brăilei, că şeful statului, Klaus Iohannis, ar trebui să explice de ce nu există apărare antiaeriană în zonă, în condiţiile în care oraşele ucrainene de la graniţa de est a României sunt bombardate frecvent de ruşi.

„O nouă dronă militară a căzut pe teritoriul României. A parcurs 23 km în spaţiul aerian al României, 'aparent' nedetectată. Este cea mai mare pătrundere pe teritoriul României a unei drone militare de la începutul războiului din Ucraina. Drona a căzut la doar 8 km de Brăila, conform presei. În acelaşi timp, aflăm din rapoartele oficiale ale NATO că România a alocat doar 1,6% din PIB pentru Apărare, mult sub procentul de 2,5% asumat de Klaus Iohannis în faţa aliaţilor. Banii s-au dus, anul trecut, în Fondul de rezervă al lui Ciolacu, acel buget paralel construit pentru a şantaja primarii", a scris Drulă, vineri, pe Facebook.
Liderul USR solicită şefului statului, dar şi premierului Marcel Ciolacu şi preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă, să explice "cum e posibil ca o dronă militară să se plimbe fără a fi detectată în spaţiul aerian al României".
„În mod normal, Klaus Iohannis ar trebui să explice de ce încă nu avem apărare antiaeriană în zonă, în condiţiile în care oraşele ucrainene de la graniţa de est a României sunt bombardate frecvent de ruşi şi nu suntem la primul incident cu drone căzute pe teritoriul nostru. Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, lăsaţi puţin planurile de capturare a României şi distrugere a opoziţiei, lăsaţi puţin alegerile şi veniţi să explicaţi cum e posibil ca o dronă militară să se plimbe fără a fi detectată în spaţiul aerian al României", a adăugat Cătălin Drulă.
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei.
În acest context, MApN, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, desfăşoară, vineri, cercetarea incidentului, conform procedurilor operaţionale specifice. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31