fbpx
 
„Legea păcănelelor”, adoptată de Camera Deputaților. Aparatele de jocuri ies din orașele mici și din mediul rural

„Legea păcănelelor”, adoptată de Camera Deputaților. Aparatele de jocuri ies din orașele mici și din mediul rural


Proiectul de lege prin care se interzic jocurile de noroc de tip „slot machine” în localităţile care au sub 15.000 de locuitori a fost adoptat marți în Camera Deputaților.

„Legea păcănelelor” a trecut cu 243 de voturi „pentru”, niciunul contra și patru abțineri. Camera Deputaților e for decizional, astfel că legea va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Camera Deputaților a dezbătut marți, în regim de urgenţă, prima lege de reglementare a industriei păcănelelor, trecută mai întâi prin comisiile de specialitate. În peste 90% din localităţile din România vor dispărea păcănelele, după aplicarea legii.

Legea jocurilor de noroc nu va mai permite funcționarea păcănelelor în localităţile care au sub 15.000 de locuitori, și va mări amenzile substanţial. Interdicția se va aplica în 10 zile de la intrarea în vigoare a actului normativ.

Industria jocurilor de noroc are o piaţă de câteva miliarde de euro, cu săli de jocuri și pariuri sportive amplasate în majoritatea cartierelor din marile orașe.

Reprezentanții USR au protestat, marți, pentru modul în care se dezbate legea păcănelelor. Inițiativa legislativă e depusă de anul trecut și a ajuns la vor marți dimineață, cu amendamente votate în cinci minute, în condițiile în care în parlament sunt alte câteva proiecte de la toate partidele care trenează, spun parlamentarii de opoziție. USR a cerut, totodată, interzicerea completă a păcănelelor.

În octombrie 2023, premierul Ciolacu răspundea acuzațiilor conform cărora legea interzicerii jocurileor de noroc în localități ar fi fost „băgată la sertar”:

„Nu este blocat nimic. Haideţi să lămurim nişte lucruri, Parlamentul cu asta se ocupă, face legi. Au comisii, este o procedură parlamentară, au venit amendamente, se discută, e un lucru normal. Acea legea va trece de Parlamentul României şi de Camera Deputaţilor. Din punctul meu de vedere, rămân consecvent, în acest moment, tot ce înseamnă 'păcănele' în mediul rural nu au ce căuta. Vedem abordarea în ceea ce priveşte municipiile şi perioada până când ele vor fi scoase în afara oraşului. Acest lucru trebuie făcut. Este ipocrit să spui că statul român încasează, sau să dai aviz negativ unei astfel de legi tu, Guvern al României, fiindcă încasai un miliard şi ceva de lei. Nu, acei un miliard şi ceva de lei se duceau în gospodăriile oamenilor şi se întorceau înapoi tot la statul român. Deci, e o abordare total greşită, am văzut că s-a tot vehiculat", declara Marcel Ciolacu.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31