fbpx
 
Premierul Tudose, suspectat de un nou plagiat

Premierul Tudose, suspectat de un nou plagiat


O lucrare care e posibil să-l fi ajutat pe Mihai Tudose la obţinerea gradului didactic de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii a SRI conţine părţi ce pot fi considerate plagiate. SRI refuză să ofere clarificări.

 

Una dintre cele cinci cărţi semnate de premierul Mihai Tudose are o serie de probleme de citare academică, respectiv părţi ce pot fi considerate plagiate, relatează putereaacincea.ro.

 

În plus, este posibil ca volumul cu pricina „Securitatea economică în era transformărilor globale" să fi fost pe lista lucrărilor care au contribuit la obţinerea de către Mihai Tudose a gradului didactic de conferenţiar universitar, la Academia Naţională de Informaţii a SRI. Instituţia refuză, însă, să ofere informaţii, pe motiv că lucrările acestuia nu sunt informaţii de interes public, arată sursa citată.

 

„Primul semn de întrebare s-a născut după parcurgerea notelor de subsol ale cărţii. În majoritatea cazurilor nu sunt indicate paginile volumului din care Mihai Tudose citează sau la care trimite, excepţie făcând acele note de subsol preluate de la alţi autori, concomitent cu pasaje din opera acestora.

 

(...) Ceea ce am observat din start este, aşa cum am menţionat, că în cazul notelor de subsol şi al bibliografiei, Mihai Tudose încalcă una dintre regulile de bază ale citării academice, şi anume evită indicarea paginii din care citează sau la care trimite.

 

De asemenea, recurge frecvent la preluarea de paragrafe întregi fără să le pună în ghilimele.

 

O altă practică pe care am întâlnit-o este citarea, în nota de subsol, a unui autor care apare menţionat în volumul din care citează sau din care copiază pasaje fără a le pune în ghilimele. O practică ce face ca bibliografia din volumul propriu să pară mai consistentă", scrie autoarea articolului, jurnalista Melania Cincea.

 

(Sursa: Epoch Times România)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31