fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 22 Decembrie 2023

Parlamentul de la Chişinău a votat vineri numirea în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Republicii Moldova (BNM) a senatoarei Anca Dragu din România, după ce aceasta a primit cu o zi înainte cetăţenia Republicii Moldova. Procedura foarte rapidă de demitere a fostului guvernator BNM, Octavian Amaşu, a fost criticată de reprezentanta Fondului Monetar Internaţional în R. Moldova, scrie presa locală.

Publicat in Moldova
Atacatorul care a deschis focul la Universitatea Carolină din Praga joi a ucis 13 persoane după care s-a sinucis, anunţă vineri autorităţile cehe, revizuind în scădere cu o victimă bilanţul masacrului, relatează AFP şi BBC News.

Publicat in Eveniment
Un avion al companiei româneşti de zboruri charter Legend Airlines care transporta 303 pasageri indieni din Emiratele Arabe Unite spre Nicaragua a fost reţinut la sol în Franţa.

Publicat in Eveniment
O tânără din Canada, care are tatăl român și mama italiancă, a povestit pe o rețea socială cum tatăl ei a încercat să se urce în avion cu sarmale congelate, ascunse în geanta de mână.

Publicat in Panorama
Curtea de Apel Constanţa a respins vineri, printr-o hotărâre definitivă, cerea lui Dan Diaconescu de strămutare a judecării sale în dosarul în care este acuzat de act sexual cu un minor, solicitarea fiind considerată nefondată.

Publicat in Justitie
Ministerul de Interne a anunţat, vineri, că şapte persoane cu funcţii de conducere şi execuţie de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" sunt cercetate disciplinar, după ce în luna noiembrie zeci de studenţi au fost duşi la spital cu toxiinfecţie alimentară.

Publicat in Educatie
Odată cu apropierea celei mai frumoase perioade din an, vreau să urez tuturor românilor sărbători luminate și liniștite. Oriunde v-ați afla – fie că vă aflați în țară sau mai departe, fie că sunteți cu prietenii și familia sau singuri – sper să vă bucurați de această perioadă festivă.

Publicat in Politica Locala
DNA a trimis în instanță după 7 ani de anchetă dosarul uriașei evaziuni fiscale de la companiile Murfatlar, cu șase oameni de afaceri și patru societăți comerciale acuzați de un prejudiciu adus statului de peste 47 milioane de euro.

Publicat in Justitie
Chiar dacă inspectoratele școlare județene au îndemnat în fiecare an părinții să renunțe la obiceiul de a mai oferi cadouri cadrelor didactice, se pare că această practică încă persistă.

Publicat in Educatie
Moscova ar putea să rupă legăturile diplomatice cu Statele Unite dacă Washingtonul confiscă activele ruseşti îngheţate ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia, a anunţat ministrul de externe adjunct rus Serghei Riabkov, transmite Reuters.

Publicat in Eveniment
Pagina 1 din 3