fbpx
 

Items filtered by date: Miercuri, 20 Martie 2024

În județul Iași funcționează 600 de școli și grădinițe. Dintre acestea, o parte au fost renovate în ultimii 10 ani, cu fonduri locale, naționale sau europene, dar, după aceea, la 11 s-a pus lacătul din cauza lipsei elevilor. Și acesta este doar începutul: în alte peste 180 de unități de învățământ din județ populația școlară este din ce în ce mai redusă. Primarii localităților unde s-au închis aceste spații de educație știau că au din ce în ce mai puțini copii în comunele pe care le conduc, dar asta nu i-a oprit să cheltuiască, în total, aproximativ 1,5 milioane de euro pe lucrări. S-au dat bani pentru renovarea unor clădiri care acum stau părăsite.

Publicat in Reportaje
Şoferul unui microbuz şcolar este acuzat de agresiune sexuală de o elevă care a anunţat incidentul unui cadru didactic de la şcoala din comuna Smârdioasa, informează, miercuri, IPJ Teleorman.

Publicat in Educatie
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie, va candida pentru un nou mandat la şefia CJ, anunţă, miercuri seară, PNL Prahova.

Publicat in Administratie Locala
O fetiță de 8 ani din Vaslui a fost abuzată sexual de mai multe ori de un individ de 46 de ani și de un adolescent de 16 ani. Faptele s-au petrecut pe parcursul anului 2022 și au ieșit la iveală abia în această lună.

Publicat in Moldova
Compania aeriană românească Air Connect a fost preluată integral de italienii de la Aeroitalia. Tranzacția fusese semnată la finalul anului trecut.

Publicat in Companii
Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna a fost arestat preventiv după ce a avut, în mod repetat, relaţii sexule cu două minore, de 14 şi 15 ani. În telefonul său au fost găsite imagini pornografice cu acestea. Poliţistul a fost suspendat din funcţie.

Publicat in Justitie
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au anunţat că în mai multe produse de pasăre de la Penny a fost descoperită salmonella.

Publicat in Social
Rețelele de socializare ale Meta - Instagram și Facebook - întâmpină probleme în SUA, Marea Britanie și în unele zone din Europa și Asia, conform Mirror.

Publicat in IT
Un bărbat în vârstă de 54 de ani, care a renunţat la viaţa din Italia pentru a se angaja ca şofer de autobuz la Compania de Transport Public (CTP) din Iaşi, este primul angajat străin al acestei societăţi.

Publicat in Administratie Locala
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati" Botoşani, Monica Delias Adăscăliţei, a fost plasată, miercuri, în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, după ce în cursul zilei de marţi a fost reţinută de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Publicat in Justitie
Pagina 1 din 3