fbpx
 
Monica Berescu (USR Iași): Iliescu și-a găsit urmașul. „Sfântul” primar al Iașului, Mihai Chirica, este sărac și cinstit

Monica Berescu (USR Iași): Iliescu și-a găsit urmașul. „Sfântul” primar al Iașului, Mihai Chirica, este sărac și cinstit


Iliescu și-a găsit urmașul. „Sfântul” primar al Iașului, Mihai Chirica, este sărac și cinstit. Din salariul lui de primar, își permite să construiască fiului său de 4 ani un conac de sute de metri pătrați în inima Iașului, a cărui valoare este de 500 - 800.000 euro conform specialiștilor.

Presa locală a scris de-a lungul vremii că în ultimii 10 ani, Mihai Chirica a făcut tot felul de scheme demne de circ prin care a jonglat cu mașini, terenuri, case și apartamente, folosindu-se de membrii familiei sale ca paravan. Din venituri de 2.250 euro/lună în medie, primarul Iașului are 3 vile, terenuri în Bârnova, Vatra Dornei, precum și un apartament în centrul orașului pe care îl conduce.

Cred că până și Marian Oprișan sau Ionel Arsene simt o mică invidie când văd aceste performanțe.

Astăzi, o nouă investigație din presa locală confirmă zvonurile privind proprietățile ascunse ale lui Mihai Chirica. Pe scurt, ancheta jurnalistică demonstrează cum firma unui prieten a primarului ”deține la Frasin, în Bucovina, un domeniu de 4.250 mp, cu vilă de 160 mp, mai multe foișoare, cramă, iaz și o capelă de lemn” iar aceeași firmă plătește către firma familiei Chirica sume importante de bani în ultimii aproape 2 ani. Totul pare în regulă, fiind vorba de o relație contractuală între două societăți.

Însă, supriza este că în relația firmei respective cu banca, sunt împuternicite pentru a ridica și depune bani 3 persoane care nu figurează ca fiind angajați sau acționari ai firmei respective. Conform Reporter de Iași, „Documente oficiale atestă că împuterniciții Eurodesign în relațiile cu banca, pentru a depune și a ridica sume de bani, sunt Ioan Chirica (fratele), Cristina Chirica (soția primarului) și primarul însuși,” nimeni altul decât Mihai Chirica.

Am încredere în vigilența Agenției Naționale de Integritate și că va demara o anchetă pentru a investiga posibila incompatibilitate a lui Mihai Chirica. Cât despre edil, nu am niciun fel de așteptări de la el fiindcă nu are nici cea mai mică urmă de demnitate sau coloană vertebrală; dar mai ales curajul să-și dea demisia.

Așadar, domnule primar Mihai Chirica, vă adresez o întrebare publică: Încă susțineți că sunteți imaculat și puteți fi comparat cu un sfânt al Iașului? Ați citit cum definește Biserica un sfânt, înainte să spuneți această inepție?

Poate meditați asupra expresiei „lup în blană de oaie”. E posibil să descoperiți lucruri noi.

Monica BERESCU

Deputat USR Iași

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31