fbpx
 
Monica Berescu (USR): Moldova rămâne fără A8 în 2024 fiindcă Grindeanu taie banii de autostradă

Monica Berescu (USR): Moldova rămâne fără A8 în 2024 fiindcă Grindeanu taie banii de autostradă


Banii pentru creșterea pensiilor cu 40% lipsesc din bugetul României pe anul viitor. PSD și PNL au făcut un buget mincinos și greșit, bazat pe estimări fanteziste conform cărora economia va crește precum Făt-Frumos iar ANAF va reuși să strângă taxe și impozite cât pentru 30 de ani.

Fiecare român va trebui să plătească 7.000 de lei pentru că așa vrea Marcel Ciolacu. Pentru că gaura bugetară va ajunge anul viitor la 130 de miliarde de lei, dacă bugetul trece în forma propusă de Guvernul PSD-PNL. Dacă Ciucă, Ciolacu și Iohannis ar fi făcut reformele reale prevăzute de USR în PNRR, cum ar fi eliminarea pensiilor speciale sau noua Lege a salarizării, România putea să aibă pentru 2024 un buget mai echilibrat și taxe mai mici. În schimb, ne-am ales cu un buget care conduce România spre faliment.

„Din bugetul României lipsesc 130 de miliarde de lei, bani pe care guvernul Ciolacu nu are de unde să-i scoată, nici dacă convinge toți șpăgarii din PSD să-și doneze mitele încasate.

Bugetul propus de coaliția PSD-PNL demonstrează că doar vorba e de ei și că mint precum respiră.

Au zis că măresc pensiile, dar nu au inclus toți banii în buget: lipsesc aproximativ 15 miliarde de lei.

Au zis că măresc salariile la profesori și fac Educația prioritară, dar au greșit alocarea bugetară și nu ajung banii nici de salarii, nici de investiții importante.

În schimb, au suplimentat bugetele celor 2 camere ale Parlamentului, pentru a plăti pensiile speciale ale foștilor demnitari. Este revoltător modul în care Ciolacu pune deoparte bani pentru speciali, dar umilește pensionarii cărora le-a promis măriri de pensii.

Ministrul Grindeanu a promis că în 2024 se vor deschide 5 tronsoane pe A7, dar Moldova rămâne cea mai năpăstuită regiune și în bugetul pe 2024: doar 15% (3,5 miliarde de lei) din valoarea lucrărilor de pe A7 prinsă în buget.Și pentru A8 a bugetat zero lei. Grindeanu anulează practic construcția A8, fiindcă refuză să bugeteze banii necesari.

O mare minciună și zero priorități. Acesta e bugetul României pe 2024, asumat de guvernul Ciolacu, afirmă Monica Berescu, deputată USR de Iași.

USR a depus aproximativ 400 de amendamente la bugetul pentru 2024, care vizează principalele domenii de dezvoltare: educație, sănătate, infrastructură și transporturi. Cele mai importante amendamente USR vizează realocarea banilor de la pensiile speciale pentru a acoperi deficitul de la bugetul de pensii. Coaliția PSD-PNL s-a lăudat că mărește pensiile de două ori anul viitor, dar nu a alocat suficienți bani în buget.

USR a depus amendamente în care alocă bani pentru autostrăzile Moldovei A7 și A8, care au fost grav subfinanțate de Sorin Grindeanu, dar și pentru alte proiecte care trebuie să se termine în 2024 și nu primesc suficienți bani.

În domeniul Sănătății am depus amendamente ce vizează suplimentarea bugetului pentru Programele Naționale de Sănătate, care este absolut necesară, bugetarea adecvată a medicinei de familie, finanțarea centrelor regionale de transfuzii.

Guvernul Ciolacu a dus România cu un pas în prăpastie și tot el spune că ar trebui să trecem hăul pe un pod invizibil, pe care doar membrii cabinetului îl văd. Și că la capătul său ne așteaptă saci cu bani și cămări pline cu lapte și miere.

PSD și PNL acționează de parcă totul decurge perfect în România: ANAF-ul e mai temut ca fiscul american, economia duduie și toți românii se îmbracă de la Prada. Coaliția de guvernare este atât de ipocrită și perfidă, încât nu au inclus în buget banii pentru măririle de pensii și salarii pentru profesori; pe care tot ei le-au promis.”, completează deputata Berescu.

În domeniul Educației, USR a depus amendamente pentru o alocare de 15% din buget, așa cum prevăd Legile Educației, precum și fonduri pentru Masa Caldă în școli pentru 1 milion de copii și finanțarea Programului „Școala după școală” pentru aproximativ 100.000 de elevi. USR mai propune crearea unui sistem-pilot de evaluare în școlile din România după model PISA, pentru a obișnui elevii și profesorii pentru acest tip de evaluare și cerințe moderne.

Dezastru din bugetul pentru 2024 este confirmat atât de Consiliul Economic și Social care a dat aviz negativ, cât și de mediul de afaceri care reclamă faptul că guvernul nu a avut niciun dialog cu marii contribuabili la bugetul statului și că estimările privind încasările ANAF sunt total fanteziste.

Mai mult, un semnal de alarmă extrem de important vine din partea Consiliului Fiscal, care avertizează că în 2024, deficitul bugetar va fi mai mare decât cel estimat de Guvern și e posibil să-l depășească și pe cel din 2023.

 

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30