fbpx
 
PSD Iași / Efectele politizării de la ISJ si CJ Iasi: peste 83.000 de elevi ieșeni nu au lapte și corn la jumătatea anului școlar,  iar 5.000 de copii nu au transport gratuit către școală

PSD Iași / Efectele politizării de la ISJ si CJ Iasi: peste 83.000 de elevi ieșeni nu au lapte și corn la jumătatea anului școlar, iar 5.000 de copii nu au transport gratuit către școală


Implicarea politică a Lucianei Antoci (PNL) și a lui Costel Alexe (PNL) a atras cele două instituții publice (Inspectoratul Școlar Județean și Consiliul Județean Iași) în numeroase scandaluri naționale.

Din păcate, lipsa de preocupare administrativă a acestora a condus la o serie de probleme grave care afectează actul educațional la nivel județean:

1. Aproximativ 5.000 de elevi din județul Iași nu au asigurat transportul gratuit. E vorba despre elevii care învaţă în alte localităţi decât cele de domiciliu.

2. Suntem deja la jumătatea anului școlar, iar 83.000 de elevi din județul Iași nu beneficiază nici acum de „Programul pentru școli” care presupune distribuirea în toate şcolile a produselor de panificaţie (biscuiţi, corn), a lactatelor şi a fructelor;

3. Programul „Masa caldă” este direcționat în mod deosebit către administrațiile locale conduse de primari PNL.

În acest context, parlamentarul PSD Vasile Toma trage un semnal de alarmă asupra gravelor disfuncționalități din sistemul educațional județean și cere autorităților de resort să renunțe la politizare și să fie preocupate de îmbunătățirea condițiilor și de asigurarea la timp a facilităților oferite de guvern copiilor.

Demersul meu public este unul de bun simț și aș vrea să fie perceput ca o atenționare sau ca un semnal de alarmă atât către Inspectoratul Școlar Județean, cât și către Consiliul Județean Iași. Faptul că cele două instituții sunt politizate la maxim în ultima perioadă se reflectă în lipsa de rezultate administrative și incapacitatea de a rezolva o serie de lucruri care cauzează probleme majore în actul educațional. Ce vină au copiii că șefa ISJ e mai preocupată de propaganda politică decât de situația elevilor? Cred că e nevoie ca urgent să fie luate toate măsurile necesare pentru a crea condiții optime de învățare în toate școlile din județ. Altfel, eforturile administrațiilor locale de a moderniza infrastructura școlară vor fi în van.”, a declarat Vasile Toma, deputat PSD Iași în Parlamentul României.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31