fbpx
 
Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: Nu renunţăm. Comasarea alegerilor este neconstituţională. Românii nu mai pot fi prostiţi de PNL şi PSD

Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: Nu renunţăm. Comasarea alegerilor este neconstituţională. Românii nu mai pot fi prostiţi de PNL şi PSD


Alianţa pentru Unirea Românilor a depus recent la Avocatul Poporului o sesizare privind atacarea ordonanţei prin care Guvernul a comasat alegerile europarlamentare cu cele locale, stabilite în luna iunie a acestui an.

În opinia reprezentanţilor Alianţei, comasarea alegerilor este una neconstituţională, iar Avocatul Poporului poate ataca forma ordonanţei şi blocarea comună a scrutinelor.

Reprezentanţii AUR au arătat că Guvernul PSD-PNL şi capii coaliţiei au căutat un prilej de a frauda alegerile şi astfel au decis să comaseze total ilegal cele două scrutinuri electorale, în ciuda numeroaselor nereguli apărute în ordonanţă şi care de altfel au fost contestate la Renatte Weber, avocatul poporului.

Deputatul AUR Marius Ostaficiuc a arătat şi ce înseamnă această sesizare şi care ar trebui să fie urmările pentru perioada de dinaintea alegerilor.

„Sunt atâtea neconcordanţe în ceea ce priveşte această comasare că lucrurile se văd de pretutindeni. Decizia a fost luată pe repede înainte, a fost una pripită, făcută tocmai pentru ca struţo-cămila liberal-social democrată să aibă cale liberă. Au dat peste cap mii de aleşi locali, au bulversat data alegerilor, iar cei care îşi vor prelua noile mandate ar trebui să aştepte câteva luni până la finalul lunii septembrie pentru a-şi putea intra în drepturi. Mă întreb dacă acei primari sau consilieri locali care nu vor câştiga alegerile vor mai avea chef de muncă în luniile rămase, vor mai trage pentru comunitate sau vor lăsa totul n voia sorţii, iar fiecare unitate administrativ-teritorială va avea de pierdut. La asta nu s-au gândit Ciolacu şi Ciucă? Probabil că nu, din moment ce nu le pasă. Degeaba dai o fereastră de mercato politic ca să poţi face un trasfer de primari sau aleşi locali, acest lucru nu schimbă cu nimic gaura de luni bune ntre alegeri şi preluarea mandatelor”, a spus Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iaşi.

Parlamentarul ieşean a menţionat că cele două partide nu încalcă doar Constituţia României, ci îşi bat joc de dreptul românilor de a vota.

„Este absurd să blochezi dreptul de vot doar pentru a-şi asigura tu, partidul unic, procentele. Reducerea cheltuielilor este doar un pretext ieftin. Ciucă şi Ciolacu îşi fac de cap pe spatele a milioane de români, iar pentru acest lucru ei trebuie traşi la răspundere. AUR va continua să ceară anularea ordonanţei, va continua să arate public care este adevărata intenţie a coaliţiei. Nu poţi bloca prezenţa oamenilor în secţiile d evot, nu poţi pune pumnul în gura tuturor. Şi chiar dacă alegerile vor avea loc la 9 iunie, atunci cei doi ar trebui să ştie că nu au câştigat nimic, ba dimpotrivă. Nu ne vom lăsa intimidaţi, ci vom lupta să obţinem vourile românilor, să le arătăm că România nu este de vânzare. Românii îi vor taxa la urne pe social democraţi şi pe liberali, acest lucru este cert”, a mai spus Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iaşi.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31