fbpx
 
Cristi BEREA (senator USR Iași): Prostiile mari ale oamenilor mici

Cristi BEREA (senator USR Iași): Prostiile mari ale oamenilor mici


Aflăm astăzi că luminile pesedisto-peneliste, după 13 ore de discuţii, au decis să renunţe la varianta Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei. Şi nu numai că au renunţat la acela pe care l-au fluturat în spaţiul public în ultima perioadă ca fiind un potenţial câştigător ci au decis să meargă şi separat la Primăria Capitalei.

Haideţi să recapitulăm. Acum câteva luni, PNL şi PSD au comasat alegerile europarlamentare cu cele locale, din cauza faptului că, din calculele lor, aşa ar fi câştigat mult mai mult (bine, între noi fie vorba, calculul a fost al PNL, care şi-a dat seama că mergând separat, ar fi scos sub 10%). Ziceau atunci că vor muta munţii, că vor câştiga Primăria Capitalei şi marile orașe care sunt în acest moment conduse de USR (apropo, toate referirile au fost la adresa USR, nicidecum aşa cum spun ei, la adresa extremiştilor).

Bun, vreo lună mai târziu, s-au trezit comasaţii că de fapt nu mai rup nici norii, nu mai merg nici împreună şi nici nu mai au şanse să câştige. Şi din cauza asta au stat ieri peste 13 ore ca să găsească cea mai bună soluţie după ce-l retrag pe Cîrstoiu...şi ce să vezi, cea mai bună alternativă la Cîrstoiu este Firea combinată cu Burduja. Să fim înţeleşi, nu îşi închipuie cineva că vreunul dintre ei ar avea şanse de câştig. Firea se va bate cu Piedone pe voturi, Burduja va fi inexistent şi singurul câştigător din schema asta va fi Nicușor Dan, ceea ce nu pot spune decât că e o alternativă foarte bună.

Încă un lucru care merită observat: AUR nu contează în jocurile pentru primăria Bucureşti. De ce oare? Pentru că îl susţin mascat pe Piedone, omul lui Felix de la antene? Cel mai probabil răspunsul este da. O altă întrebare pe care am auzit-o zilele astea este de ce nu îl susţine PSD-ul pe Piedone? Ce-i drept, asta ar fi o acţiune care i-ar aduce oarecare emoţii lui Nicușor Dan. Problema aici este că mişcarea asta i-ar aduce PSD-ului o expunere enormă în fața patronului antenelor şi înţeleg şi ei că ar fi mult prea mult. Şi aşa Felix controlează o mare parte din PSD, dacă mai face rost şi de Primăria Bucureşti, PSD-ul e capturat; şi asta este printre ultimele lucruri pe care şi le doreşte Ciolacu, să piardă şi mai mult din PSD.

Ei, gândiţi-vă că luminile astea pesedisto-peneliste care nu reuşesc să se înţeleagă pe un subiect atât de mic precum candidatul la o primărie, trebuie să facă strategii de dezvoltare a ţării, de apărare sau strategii sociale care să protejeze persoanele vulnerabile. Ce să înţeleagă Ciucă sau Ciolacu despre subiecte complexe, când se răzgândesc la câteva zile, nu cad de acord nici pe strategia pe care singuri au propus-o şi se dovedeşte zilele astea că de fapt nu au făcut decât să-şi tragă singuri un glonţ în picior?!

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31