fbpx
 
Senatorul Maricel Popa, raport de activitate: „Cel mai activ parlamentar în întocmirea soluțiilor pentru autostrăzi și Spital Regional”

Senatorul Maricel Popa, raport de activitate: „Cel mai activ parlamentar în întocmirea soluțiilor pentru autostrăzi și Spital Regional”


Trimiși în Parlamentul României pentru a-i reprezenta pe cetățeni și a legifera, parlamentarii au, totodată, responsabilitatea de a urmări îndeaproape implementarea celor mai importante proiecte pentru comunitățile din care provin. Astfel, printre aleșii care reprezintă Iașul la București se numără și senatorul Maricel Popa, social-democrat ce și-a asumat să fie interfața aleșilor locali și a ieșenilor cu decidenții de la nivel central.

„Am fost întotdeauna de părere că Moldova trebuie să aibă o voce la București și că oamenii care ne-au trimis în Parlament, dar și primarii trebuie să-i aibă pe senatori și deputați parteneri. Tocmai de aceea, am fost într-un continuu dialog cu aceștia, fiind conștient că rezultatele muncii în echipă se văd mai repede. Mai mult, am avut susținerea colegilor social-democrați din Guvernul României care au înțeles nevoile Moldovei și au susținut investiții majore în această regiune”, explică senatorul Maricel Popa.

Printre investițiile susținute necondiționat de acesta se regăsesc cele două autostrăzi care tranzitează Moldova, A7 și A8, investiții strategice pe care întreaga regiune și le-a dorit. „O infrastructură rutieră modernă este un magnet pentru investitori care pot alege Moldova pentru a se reloca, realizând aici locuri de muncă noi și dezvoltând economiile locale. Tocmai de aceea m-am implicat cât am putut de mult în realizarea etapelor de întocmire a documentației luând parte la întâlnirile din teritoriu, discutând cu toate părțile implicate și căutând cele mai bune soluții. Rezultatele nu au întârziat să apară, pe A7 lucrându-se deja, iar A8 fiind la rândul său transformată în prioritate de Ministerul Transporturilor”, declară social-democratul.

Un alt proiect important pentru sănătatea întregii regiuni este realizarea Spitalului Regional de Urgență. „Iașul este un centru medical de renume, iar realizarea viitoarei unități medicale va consolida acest statul și va crea toate condițiile desfășurării unui act medical de calitate. Faptul că astăzi putem vedea că se lucrează pe șantierul viitorului spital arată că întreaga echipă social-democrată, pornind de la nivel local și terminând cu Guvernul, și-a făcut treaba, și-a ținut promisiunea de a munci pentru cetățeni și de a investi în Moldova”, a conchis Maricel Popa.

În ceea ce privește activitatea parlamentară, numele lui Maricel Popa apare pe 67 de inițiative legislative, dintre care 29 au devenit legi, fiind promulgate. Despre Iași și despre Moldova a vorbit de la tribuna Parlamentului prin cele 100 de declarații politice și prin cele 296 de luări de cuvânt din timpul ședințelor de Plen, solicitând detalii despre investițiile comunității pe care o reprezintă prin intermediul celor 197 de întrebări și interpelări adresate miniștrilor, la acestea adăugându-se alte 5 interpelări adresate primului ministru.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: