Arcadia Spitale si Centre Medicale
Dumitru Oprea: Riscurile acordului dintre ANAF și CNSP
e177607276b386e8dd78a8f0ef0dd5a8

Dumitru Oprea: Riscurile acordului dintre ANAF și CNSP

Ultima actualizare: 10 februarie 2019Autor: Vizualizări: 32

e177607276b386e8dd78a8f0ef0dd5a8

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Preşedintelui Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză clarificări privind noul acord dintre ANAF şi Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP), care ar putea transforma controalele într-un instrument politic.

„Pentru atingerea obiectivelor din Programul de guvernare privind îmbunătăţirea semnificativă a gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat, pe 22 ianuarie 2019, a fost încheiat un acord de cooperare și risc între ANAF și Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP). Chiar de la primul punct, acordul prevede că, începând cu luna ianuarie 2019, CNSP va selecta contribuabilii care vor fi propuşi pentru efectuarea controalelor de către ANAF, în funcţie de domeniul de activitate, fluctuaţia cifrei de afaceri şi a altor indicatori stabiliţi de comun acord între ANAF şi CNSP.

De asemenea, la punctul 9, este stipulat că ANAF se angajează să transmită CNSP informaţii cu privire la efectele obţinute în privinţa reducerii evaziunii fiscale, în urma acţiunilor de control la societăţile comerciale propuse în analizele de risc ale CNSP“, a declarat parlamentarul ieşean.

În acest context, deputatul PNL Dumitru Oprea solicită clarificări privind riscul ca unele informaţii privind controalele fiscale să ajungă la persoane neautorizate. De asemenea, se impune să se indice măsurile prin care contribuabilii sunt asigurați că aceste controale nu vor fi îndreptate împotriva celor care nu sunt de acord cu actuala guvernare.

Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
ReporterIS pe Google News
Lasă un comentariu

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

  • Prețul locuințelor din România tot crește, iar chiriile se scumpesc constant. Totuși, 2,5 milioane de case și apartamente sunt declarate neocupate. Adică un sfert din locuințele din România, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. Numai în București sunt peste 218.000. În Iași, peste 127.000 de locuințe sunt nelocuite. O bună parte sunt goale, spun specialiștii, și așteaptă cu anii să fie ocupate. Altele ar putea fi închiriate, spun aceștia, fără contract și venituri declarate la Fisc.

    Autor: |Ultima actualizare: 22 aprilie 2025|Timp citire: 2 min|Vizualizări: 28552|
Arcadia Spitale si Centre Medicale

Editorial

Cele mai noi Birouri Clasa A din Iași | DOTĂRI PREMIUM - NOCIS

Articole din aceeași categorie

REPORTERIS îți recomandă și ...
Un escroc care spunea că este „polițist la DIICOT”, prins în flagrant în timp ce primea 300 de lei de la o femeie pentru ștergerea unor creanțe la ANAF
Antibiotice iasi

Articole pe subiecte simiare

Palas Iasi

Alte articole

REPORTERIS îți recomandă și ...
PSD: Pe 9 iunie bătălia pentru municipiul Iași se duce între Bogdan Balanișcu și Mihai Chirica!