fbpx
 
Secretarul american al apărării Lloyd Austin a fost internat la terapie intensivă

Secretarul american al apărării Lloyd Austin a fost internat la terapie intensivă


Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a fost „internat la terapie intensivă'' în cadrul spitalizării sale pentru o problemă „urgentă'' la vezica urinară, a anunţat duminică seară Pentagonul, transmite AFP.

„În această seară, după o serie de teste şi evaluări, secretarul a fost internat în unitatea de terapie intensivă a Centrului medical militar naţional Walter Reed pentru îngrijiri şi o supraveghere atentă'', indică un comunicat al Departamentului Apărării american.
„În acest moment, nu este clar cât timp va rămâne spitalizat secretarul Austin. Problema actuală la vezica urinară nu ar trebui să afecteze recuperarea sa completă prevăzută. Prognosticul său legat de cancer rămâne excelent'', au precizat medicii John Maddox şi Gregory Chesnut, citaţi în comunicat.
Începând de duminică, ora locală 17:00 (22:00 GMT), secretarul adjunct al apărării Kathleen Hicks asigură atribuţiile de şef al Pentagonului.
Cu câteva ore înainte, Pentagonul anunţase că Lloyd Austin ''se deplasase la spital cu sistemele de comunicaţii clasificate şi neclasificate necesare" pentru a-şi îndeplini atribuţiile.
Casa Albă şi Congresul au fost informate, a precizat Departamentul Apărării american.
Într-o conferinţă de presă la 1 februarie, secretarul american al apărării și-a cerut scuze pentru că a ţinut secret că suferă de cancer, problemă care a stârnit o mare controversă în ţară. În plin an electoral şi în timp ce SUA urmăresc îndeaproape conflictele din Ucraina şi Fâşia Gaza, Austin a fost operat şi internat de două ori în decembrie şi ianuarie fără ca preşedintele Joe Biden să ştie ceva despre asta.
„A fost o eroare. Ar fi trebuit să îl informez pe preşedinte despre diagnosticul meu de cancer. De asemenea, ar fi trebuit să spun asta echipei mele şi populaţiei americane şi îmi asum întreaga responsabilitate. Prezint scuze colegilor mei şi populaţiei americane'', a declarat ulterior Lloyd Austin. El a precizat că nu există niciun risc pentru ''comandamentul şi controlul Departamentului Apărării''.
De această dată, Pentagonul a comunicat rapid despre noua spitalizare a lui Lloyd Austin, presa fiind anunţată la aproximativ două ore după plecarea sa la spital.
Controversele referitoare la problemele de sănătate ale secretarului american al apărării au survenit într-o perioadă când forţele americane în Irak şi Siria sunt vizate constant de atacuri ale combatanţilor susţinuţi de Iran, conform Washingtonului.
Şeful Pentagonului este şi un personaj cheie în eforturile administraţiei Biden de a-şi menţine sprijinul pentru Ucraina în conflictul acesteia cu Rusia, în contextul în care republicanii din Congres refuză să autorizeze noi finanţări pentru ajutorul militar furnizat Kievului.
Mai mulţi congresmeni republicani au cerut destituirea lui Austin, însă preşedintele Joe Biden a declarat că şeful Pentagonului se bucură în continuare de încredere din partea sa. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31