fbpx
 
Rușii au tăiat principala cale de comunicații a ucrainenilor la Avdiivka. Imagini dure cu voluntari SUA și UK care se bat cu rușii (VIDEO)

Rușii au tăiat principala cale de comunicații a ucrainenilor la Avdiivka. Imagini dure cu voluntari SUA și UK care se bat cu rușii (VIDEO)


Unitățile ruse au reușit să taie așa-numita „Șosea Industrială”, o linie-cheie de comunicații folosită de armata ucraineană în apărarea orașului Avdiivka. Șoseaua făcea legătura între o fostă uzină de cocs - locul unde s-au desfășurat lupte crâncene în ultimele luni - și orașul în sine. Deși această linie de comunicații nu e singura folosită de ucraineni, pierderea ei reprezintă o lovitură grea pentru apărătorii Avdiivkăi, informează presa ucraineană.

Unele unități ale Brigăzii 110 Mecanizate ucrainene au fost retrase de pe linia frontului și vor fi înlocuite cu unități proaspete pentru prima oară în aproape doi ani de conflict, a declarat purtătorul de cuvânt al brigăzii, Ivan Siekaci, citat de Kyiv Independent.

Rușii au pornit din octombrie o puternică ofensivă, soldată cu pierderi grele, cu scopul de a cuceri Avdiivka, o localitate situată la doar 5 kilometri de orașul Donețk - aflat deja sub ocupație militară rusă.

Șeful ucrainean al administrației militare a orașului a recunoscut că situația e „foarte dificilă”.

Brigada 110 „nu mai dispunea de suficiente resurse pentru a putea apăra orașul” dar „au sosit întăriri”, a precizat Siekaci. Acesta nu a spus ce unitate a înlocuit pe Brigada 110, care apăra orașul Avdiivka din martie 2022.

Jurnalistul ucrainean Illa Ponomarenko a spus că militarii brigăzii 110 au fost înlocuiți de cei din Brigada 3 de Asalt, o unitate de elită a armatei ucrainene. „Situația e critică din cauza lipsei cronice de muniții și tehnică de luptă. Rușii lovesc unitățile ucrainene cu bombe cu planare 24 de ore pe zi, 7 zile din 7 și (ucrainenii) nu au cu ce le contracara”, a adăugat jurnalistul ucrainean.
Fortăreața „Zenit” - un fost buncăr din perioada sovietică care reprezintă „piesa centrală” a apărării orașului Avdiivka - este aproape înconjurată de trupele ruse.

Pe rețelele sociale au fost publicate imagini cu luptele extrem de dure de la Avdiivka din vara anului trecut, între o grupă de voluntari americani, canadieni, irlandezi, suedezi și japonezi în luptă cu soldații ruși pe frontul de la Avdiivka. În clipul video, cu o durată de aproape 17 minute, doi astfel de voluntari sunt răniți.

Conform surselor ucrainene, rușii au pierdut în această bătălie 22 de militari.

Sursa: Digi24

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31