fbpx
 
ANSA ANSA

Caz de sclavie în Italia: 3 români, arestați după ce au torturat o fată de 12 ani. A născut un copil, iar acesta a fost vândut unor străini


Una dintre cele mai înfiorătoare povești înregistrate vreodată în Avezzano. Așa e descris un dosar, în cotidianul Il Messaggero, în care trei români sunt acuzați de mai multe fapte penale.

Protagonista este o tânără care de la 12 ani a fost forțată să se căsătorească, iar apoi să cerșească. A avut un copil, însă acesta ar fi fost vândut de socrii, spune ea.

„Mă băteau și mă obligau să cerșesc în oraș. Uneori nu mâncam, iar când ajungeam acasă trebuia să predau întreaga sumă. Dar nu mă puteam odihni, pentru că trebuia să fac curat în casă și să pregătesc mâncare pentru întreaga familie. Odată ajunsă în Italia, am cerut să merg la școală, dar mi s-a spus că trebuie să muncesc pentru că am o familie”, le-a povestit fata procurorilor din L’Aquila în timpul interogatoriului la care a fost supusă.

”Mă duceau în fața supermarketurilor din oraș, să cerșesc de la ora 8 dimineața și mă luau la ora 20.00 și asta în fiecare zi a săptămânii”; spune ea.

Epilogul acestei povești dureroase este că trei români (tatăl, mama și fiul) au fost arestați pentru că au obligat fata, tot româncă, să cerșească în fața supermarketurilor și duminica în fața bisericilor.

Marți dimineață, carabinierii din Avezzano i-au ridicat pe acuzați de la domiciliul lor din Via Cavour și i-au transferat la închisoare. Mama minorei, care și-ar fi vândut fiica pentru 1.500 de euro acestei familii de români, este de asemenea anchetată.

Fata ar fi fost forțată să se căsătorească cu fiul acestei familii când avea doar 12 ani și ar fi avut și un copil, care i-a fost luat imediat ce s-a născut și predat unor străini.

Ancheta a fost declanșată în urma unei plângeri depuse de unii locuitori. În timpul anchetei, anchetatorii au constatat că minora a fost redusă la o stare de sclavie de către familia de naționalitate română.

„Mă controlau și mă urmăreau, a declarat victima, am fost lăsată chiar și fără să mănânc. Nu îmi dădeau bani. Acasă trebuia să fac în continuare curățenie și să le pregătesc mâncare. Nu eram liberă și îmi era frică. Odată m-am gândit să cer ajutor, dar apoi, de frică, nu am mai făcut-o”, spune fata.

Minora susține că a fost terorizată de torționarii ei.

„Odată am fost bătută doar pentru că am vorbit cu un băiat care m-a întrebat dacă vreau o Coca-Cola”, a povestit minora anchetatorilor.

Arestații, A.S., de 19 ani, J.S., de 46 de ani, și G.S., de 45 de ani, sunt acuzați că au obligat-o pe minoră să cerșească prin violență, amenințări și bătăi.

Mama fetei de 15 ani, care nu locuiește în Italia, este și ea parte din proces.

Între timp, fata a fost îndepărtată de familie și dusă într-un centru protejat până la procesul care se așteaptă să aibă loc în următoarele luni.

 

Sursa: G4Media

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31