fbpx
 
De ce sunt atât de vândute modelele estate de la Volvo?

De ce sunt atât de vândute modelele estate de la Volvo?


Volvo este renumit pentru istoria sa bogată în inovații și siguranță auto iar modelele estate au jucat un rol esențial în această poveste. Din 1953 până în prezent Volvo a definit standardele pentru designul, funcționalitatea și siguranța estate-urilor.

Primul estate de la Volvo a fost Volvo PV 445 Duett, lansat în 1953. Acesta se făcea remarcat datorită durabilității și caracterului său practic. Volvo Amazon a urmat în 1962, cu un design elegant și o gamă variată de motoare.

Volvo 1800ES

Volvo 1800ES este considerată una dintre cele mai elegante mașini din toate timpurile. Designul său iconic, cu linii curate și proporții perfecte, a fost apreciat de critici și de public încă de la lansarea sa. Modelul 1800ES avea un spate nou proiectat în comparație cu versiunea anterioară a lui 1800. Liniile acoperișului fuseseră extinse, iar mașina avea profilul unui estate. Modelul lansat de Volvo se plia mai bine pe stilului de viață al clienților ținând cont de necesitatea creșterii dimensiunilor compartimentului de bagaje pentru a oferi spațiul suplimentar necesar. A fost un model apreciat în special de jucătorii de golf.

O nouă eră pentru estate-urile Volvo

Volvo 145, lansat în 1967, a marcat o nouă eră pentru estate-urile Volvo. Cu spațiu interior generos și o serie de inovații în materie de siguranță, a devenit un bestseller global.

Volvo 245, introdus în 1974, a consolidat poziția Volvo ca lider în segmentul estate. Acest model a introdus caracteristici precum centurile de siguranță în 3 puncte și scaunele pentru copii integrate. O altă caracteristică legată de siguranță introdusă pe acest model a fost instalarea rezervorului de combustibil înaintea punții din spate, iar coloana de direcție era o unitate pliabilă care nu putea pătrunde în habitaclu nici măcar în cazul unei coliziuni frontale violente.

Volvo 265

Volvo 265, lansat în 1975, a fost un model important în istoria companiei Volvo. S-a bucurat de o viață de producție de 10 ani, oferită atât cu motoare de 2,6 litri, cât și cu motoare de 2,8 litri.

Pe anumite piețe, mașinile estate au reprezentat mai mult de 60% din vânzările Volvo. Modelul estate 850 a fost dezvăluit în februarie 1993, la doi ani după lansarea berlinei 850. Aceasta a fost o mașină semnificativă pentru Volvo, nu în ultimul rând pentru că a anunțat zorii unui nou viitor cu tracțiune față pentru brand. A fost prima mașină din lume care a oferit un sistem de protecție la impact lateral (SIPS).

În 1994, Departamentul de Marketing a anunțat două noi planuri. Primul a fost „revenirea pe pistă” cu Volvo 850. Celălalt produs nou a fost o versiune specială a lui 850 Turbo. Acest model a devenit cunoscut sub numele de Volvo 850 T-5R.

Lansarea lui V70 în 1996 a respectat în continuare caracteristicile principale pentru estate-urile de la Volvo: spațioase, confortabile și sigure.

Volvo V60 Plug-in Hybrid – 2013

A fost o mașină importantă în istoria companiei Volvo, consolidând poziția de lider în tehnologia hibridă. A fost prima mașină hibridă plug-in de la Volvo și a demonstrat angajamentul companiei de a produce mașini mai durabile și mai eficiente.

Astăzi gama V este denumită așa tocmai pentru ca V-ul vine de la Versatil.

Volvo V90, lansat în 2016, este un exemplu al designului scandinav modern și al tehnologiilor de ultimă generație. Oferă spațiu interior generos, confort excepțional și o gamă de motorizări eficiente. Mașina dedicată escapadelor are Google integrat, un instrument important pentru stilul aventuros al posesorilor acestui model.

Volvo V60, modelul estate, a fost lansat în anul 2018, consolidând oferta mașinilor de familie din portofoliul Volvo. Este construit pentru fiecare drum pe care te poartă viața. Însă tehnologiile avansate de asistență la condus te ajută să rămâi exact acolo unde dorești să te afli, indiferent de cum pot varia condițiile de drum.

Modelele estate Volvo au o istorie bogată care reflectă dedicarea companiei către inovație, siguranță și design. De la modelele clasice din anii 1950 la cele moderne din prezent, Volvo a definit standardele pentru segmentul estate și a oferit familiilor din întreaga lume o experiență de condus incomparabilă.

Mai multe despre modelele estate de la Volvo poți afla pe DN 28 Km 10, la dealer-ul Premium Nordic Cars sau online pe https://iasi.volvocarsdealer.ro/cere-oferta.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31