fbpx
 
Ziarul de Iași Ziarul de Iași

Profit.ro: Cel mai mare investitor imobiliar român a depășit borna de un miliard lei de pe urma mall-urilor și birourilor


Un român în vârstă de 54 de ani este cel mai mare investitor imobiliar autohton, având afaceri totale de peste un miliard de lei, respectiv 203 milioane euro, în 2023.   

Potrivit Profit.ro, este vorba despre Iulian Dascălu, iar grupul Iulius, pe care îl deține, a depășit pentru prima oară această cifră, după o creștere cu 18,4% față de anul anterior, de pe urma portofoliului imobiliar pe care îl administrează.

Antreprenorul ieșean a încasat în 2023, de pe urma celor cinci mall-uri dezvoltate de el și deținute în parteneriat cu sud-africanii de la Atterbury Europe (cu excepția Palas Iași), venituri de 140 milioane de euro, cu 7,7% peste rezultatul anului 2022.

Spațiile de retail închiriate în cadrul Iulius Town din Timișoara au adus cele mai mari încasări pentru grupul Iulius, respectiv 41,8 milioane de euro, urmate de spațiile de retail din cadrul complexului Palas din Iași, care au generat afaceri în creștere cu 14,2% la circa 36 milioane euro.

Al treilea cel mai important activ de retail al grupului este Iulius Mall Cluj, care a raporat afaceri în creștere cu 9% la 34 milioane de euro.

Citiți mai multe detalii pe profit.ro


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: