Ion Țiriac și Dan Șucu, la un pas să cumpere Clubul Genoa. Afacerea este aproape încheiată, iar investiția este uriașă
Un grup de investitori români e gata să investească masiv la Genoa. Este vorba de fostul jucător de tenis și omul de afaceri Ion Țiriac, și Dan Șucu, tot om de afaceri, patronul clubului de fotbal Rapid București.
Genoa este una din cele mai titrate echipe din Serie A, cu 9 titluri de campioană cucerite, însă ultimul a fost câștigat abia în 1924.
„Unul dintre investitori este Ion Țiriac, în vârstă de 85 de ani, cu un trecut în tenis și un prezent de antreprenor cu o avere estimată la 2 miliarde de dolari, ceea ce îl face de drept cel mai bogat sportiv din lume. Alături de el este Dan Șucu de la Mobexpert, una dintre cele mai bune companii din lume în domeniul mobilei. El se află deja în lumea fotbalului și este vorba despre echipa sa, Rapid București, aflată în prezent pe locul șapte în prima ligă din România și în cursa pentru play-off”, scrie presa italiană.
Potrivit Calcio Genoa, negocierile cu Țiriac și Sucu sunt foarte avansate și ar putea fi definitivate în următoarele ore. Blazquez îi curtează pe investitorii români de luni de zile.
De fapt, Șucu l-a invitat pe CEO la București în septembrie pentru un meci Rapid.
Potrivit sursei citate, a fost la Rapid când Grifonul, porecla echipei din Genova, a încercat să-l plaseze pe Filippo Melegoni, un jucător de umplutură al echipei, la sfârșitul ferestrei de transfer din vara anului trecut.
Țiriac și Șucu, prin investirea a 40 de milioane de euro în majorarea de capital în visteria clubului Genoa, vor deveni automat acționarii principali.
Sursa: Adevărul
Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
Proiectarea a început în 2016, iar licitația de execuție a avut loc abia în 2019. Italienii care au fost acceptați erau dubioși, n-aveau deloc experiență, dar Mihai Chirica i-a primit. Contractul a fost reziliat, iar prețul a crescut de la oferta inițială de 14,2 milioane de lei (fără TVA) la 33 milioane de lei (fără TVA). Preț: peste 40 milioane de lei, niște vată bazaltică și 9 pompe de căldură. Între 2017 și 2019, Primăria s-a chinuit să întocmească documentația corectă, revenind de 7 ori în Consiliul Local cu îndreptarea unor erori. Povestea este absurdă: 9 ani o fațadă de spital din Iași, pierderea finanțării europene, mutarea proiectului pe alt ciclu de finanțare și creșterea contribuției bugetului local de la 4 milioane de lei la 30 milioane de lei. Un succes al primarului Mihai Chirica
Articole din aceeași categorie
Articole pe subiecte simiare