fbpx
 
Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „O nouă gogoașă aruncată de PSD-PNL românilor! Prețurile cresc din nou, în timp ce Guvernul momește cu salarii majorate”

Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „O nouă gogoașă aruncată de PSD-PNL românilor! Prețurile cresc din nou, în timp ce Guvernul momește cu salarii majorate”


Premierul Marcel Ciolacu a deschis recent subiectul majorării veniturilor românilor, propunere venită pe fondul apropierii campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale din luna iunie.

Șeful Guvernului și al PSD a marșat pe ideea majorării venitului minim, raportat la celelalte state ale Uniunii Europene, creștere pe care o dorește de la 1 iulie și cu care ar urma să iasă în campanie pentru a maximiza voturile partidului. Deși această majorare este una care aliniază România la directivele europene, liderii coaliției vor să și-o asume ca pe o reușită personală, arată Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iași.

Acesta a mai precizat și faptul că promisiunile actualului Guvern nu mai au acoperire.

„Premierul Marcel Ciolacu încearcă se ne îmbie cu noi promisiuni legate de creșterea salariului minim, alinierea acestuia la media europeană și alte asemenea detalii. Ba chiar ne promite din nou o reformă cu un sistem de deduceri la venituri, așa cum a văzut în țările dezvoltate. Ciolacu arată că astfel va încuraja sistemul privat să se dezvolte, pentru că acum acesta este susținut de către stat. Fie premierul României se află deja în campanie electorală, fie vorbește pe genunchi, fără a avea vreo analiză clară asupra situației economice actuale”, a spus Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iași.

Parlamentarul ieșean susține și că prețurile în România continuă să crească și că puterea de cumpărare scade, în ciuda promisiunilor celor de la guvernare.

„Datele statistice ne arată că România și Bulgaria se află în capul listei unde au crescut prețurile la carne, un produs esențial pentru populație. Prețul la acest produs s-a majorat în România cu 7,7 la sută față de luna anterioară calculată de statisticieni. Este un semn că politicile duse de coaliție sunt greșite și că ceea ce vedem la televizor este doar propagandă electorală. Avem nevoie de cu totul altceva”, a mai spus Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iași.

Deputatul ieșean a mai susținut și faptul că datele statistice mai arată că România continuă să fie în topul european al inflației, în ciuda faptului că în alte state membre aceasta a scăzut.

„Mai mult, România este în continuare campioană la rata inflației. Deși în Uniunea Europeană rata inflației s-a redus față de luna anterioară, România a rămas cu nivelul acesta ridicat, fiind pentru a doua lună consecutiv pe primul loc în blocul comunitar la acest capitol. Este, din nou, o situație care trebuie să ne dea de gândit, care arată că ceea ce se spune la televizor nu este în conformitate cu cele prezentate. România are nevoie de o schimbare, România are nevoie de politici clare care să o transforme într-un stat care să conteze. Nu mai vrem să fim în topul negativ al creșterilor, ci dimpotrivă. Dar pentru acest lucru avem nevoie de oameni capabili, atât de politicieni, cât și de experți care pot să ducă România la liman”, a mai precizat Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iași.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: