fbpx
 
Primul român arestat pentru încălcarea ordonanțelor militare a fost condamnat

Primul român arestat pentru încălcarea ordonanțelor militare a fost condamnat


Un bărbat de 39 de ani din județul Vaslui a fost condamnat vineri, 19 februarie, de Judecătoria Huși pentru ultragierea polițiștilor care i-au solicitat declarația pe proprie răspundere. Incidentul s-a petrecut la scurt timp după ce în România a fost declarată starea de urgență.

Găsit vinovat pentru două fapte de ultraj, vasluianul a fost condamnat la un an și patru luni închisoare cu suspendare sub supraveghere.

În plus, a fost obligat de judecători să achite câte 3.500 de lei daune morale pentru cei doi polițiști pe care i-a agresat. Sentința instanței nu este definitivă.

Originar din localitatea vasluiană Stănilești, bărbatul a fost dat exemplu de fostul ministru al internelor ca fiind prima arestare din România pentru încălcarea ordonanțelor militare. Anunțul a fost făcut de Marcel Vela, în timpul prezentării ordonanței militare cu numărul 7, emisă ca măsură de combatere a pandemiei de COVID-19.

Incidentul care a dus la punerea sub acuzare și trimiterea în judecată a vasluianului de 39 de ani a avut loc pe 31 martie, ora 21:00.

O patrulă din cadrul Secției 4 Politie Rurală Huși, ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza satelor arondate, a depistat și oprit pentru legitimare un bărbat ce se deplasa pe un drum public.

„Persoanei i s-a solicitat să prezinte un document de identitate în vederea legitimării, să precizeze locul și motivul deplasării, conform ordonanțelor militare în vigoare, prezentând declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator, după caz. Bărbatul a refuzat să se legitimeze, devenind agresiv verbal și fizic, proferând amenințări și expresii jignitoare la adresa unuia dintre polițiști. Încercând să își asigure scăparea, a împins unul dintre polițiști, iar pe al doilea l-a lovit în zona feței”, au comunicat, la vremea respectivă, reprezentații IPJ Vaslui.

Agresorul a fost arestat pe 1 aprilie 2020, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu până la jumătatea lunii octombrie.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31