fbpx
 
Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia aparține fiului primarului PSD din Caracal. Oficial, era închisă din 2020

Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia aparține fiului primarului PSD din Caracal. Oficial, era închisă din 2020


Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, soldată cu zeci de răniți, se numește Flagas SRL și îi aparține fiului primarului PSD din Caracal. Acționarii firmei Flagas SRL sunt Ionuț Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuț Stinga (49%), potrivit Termene.ro.

Ionuț Daniel Doldurea e fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea.

Edilul a confirmat la România TV că stația aparține fiului său. Ion Doldurea a afirmat că în momentul cumplitei tragedii se afla în străinătate, unde se pregătea să participe la o conferință, însă va reveni de urgență în țară cu primul avion.

Cifra de afaceri a firmei Flagas SRL pe 2022 a fost de peste jumătate de miliard de lei, mai precis 595 de milioane de lei. Iar profitul pe 2022 s-a cifrat la 32 de milioane de lei.

Ionuț Daniel Doldurea e și administrator al firmei.

Flagas s-a extins rapid în ultimii doi ani, cumpărând și firma concurentă Rombeer Crîngaşu, care opera stațile de carburant RBC. Nu e clar de unde a avut capitalul necesar pentru această achiziție fiului primarului PSD din Caracal.

Primarul din Crevedia a declarat sâmbătă că firma funcționa chiar și după ce avizul îi fusese retras.

Surse oficiale susțin că motivul producerii tragediei ar fi faptul că doi cetățeni ar fi încercat, în cursul zilei de sâmbătă, să mute gaz dintr-o cisternă în alta.

Stația de la Crevedia era, oficial, închisă din 2020

Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, reprezentată de Ionuț Daniel Doldurea, fiul primarului din Caracal, a informat ISU încă din 2020 că stația a fost închisă, conform G4Media.

În momentul exploziei de la Crevedia se muta gaz lichefiat dintr-o cisternă în alta. De asemenea, un control din 2020 a găsit o pompă de transvazare neomologată, mai precizează sursele citate.

De asemenea, firma care opera acea locație nu mai avea autorizație de securitate la incendiu din iulie 2020 și era închisă din octombrie același an.

Potrivit G4Media, pe acea locație nu mai funcționa o stație GPL, ci un depozit utilizat de cisterne de GPL.

Bilanț MAI: 58 de victime dintre care 39 pompieri, 2 polițiști și 2 jandarmi

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că în urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, au fost 58 de răniţi.
Primele opt victime au fost după prima explozie, dintre care o persoană decedată în urma unui infarct, fără arsuri, şi şapte persoane rănite (3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, 4 cu arsuri transportate la Spitalul „Bagdasar-Arseni"), precizează reprezentanţii MAI, duminică, într-un comunicat de presă.
Alte 50 de victime au suferit după a doua explozie, dintre care 3 persoane rănite transportate la UPU Târgovişte, 47 persoane la unităţi sanitare din municipiul Bucureşti, cu arsuri şi traumatisme.
Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 poliţişti şi 2 jandarmi).
În jurul orei 2,00, mai erau internate în diverse secţii ale unităţilor sanitare 54 de persoane, 10 dintre acestea fiind intubate, transmite Agerpres.

O parte dintre răniți, transferați la spitale din Europa

Este vorba despre doi pompieri care au fost inițial internați la Spitalul Floreasca, unde au primit primele îngrijiri și au fost stabilizați.

Ambii au arsuri pe aproximativ 50-60 la sută din suprafața corpului. Pentru a putea fi transferați în Belgia, guvernul a activat în noaptea de sâmbătă spre duminică Mecanismul european de protecție civilă.

Cei doi pompieri vor fi tratați la Spitalul Regina Astrid din Bruxelles, în urma unui protocol încheiat între România și Belgia în aprilie anul acesta. Este un spital care gestionează dezastre și urgențe militare, dar care funcționează și ca Centru de Mari Arși.

Alți doi răniți vor mai pleca, duminică, de la Spitalul Bagdasar către Milano, iar cel mai probabil alți doi răniți vor fi transferați în Austria. Alte 13 locuri sunt pregătite în mai multe localități din Germania dacă medicii români vor decide dacă medicii trebuie transferați, arată Știrile PRO TV.

Principala pistă în ancheta exploziilor de la Crevedia

Principala pistă a anchetatorilor care fac anchetă după exploziile din Crevedia este că prima explozie a avut loc în momentul în care angajații societății ar fi mutat GPL dintr-o cisternă în alta.
Aceasta este principala pistă în dosarul în care procurorii Parchetului General fac cercetări pentru distrugere din culpă în formă agravată, faptă pedepsită cu până la 12 ani de închisoare. Nu e exclus ca după încheierea cercetării la fața locului, lista acuzațiilor să fie extinsă cu fapte de vătămare corporală gravă, și chiar ucidere din culpă, scrie Digi24.

Anchetatorii au informații preliminare că fosta stație GPL a fost închisă încă de acum 3 ani. În vara lui 2020, un control făcut de pompierii ISU Dâmbovița a arătat o serie de nereguli. Atunci a fost suspendată autorizația de securitate la incendiu. Așadar, de 3 ani firma nu mai avea autorizație legală.
Primele nereguli ies la iveală după investigațiile preliminare ale anchetatorilor care fac cercetarea la fața locului, împreună cu polițiști, criminaliști și inspectori INSEMEX.

Firma din județul Dâmbovița ale cărei rezervoare de GPL au explodat îl are ca patron pe fiul primarului din Caracal. Edilul a confirmat informația și, la un moment dat, a spus și că fiul său este deja în contact cu procurorii.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat ancheta în cazul exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia. Procurorii fac cercetări in rem pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, infracțiune care se pedepsește cu mai mult de zece ani. Procurorul care se ocupă de caz va merge la fața locului cu polițiști, specialiștii de la Institutul Petroșani, care se ocupă de expertize în caz de incendii.

Sursa: G4Media, Agerpres, Știrile PRO TV, Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31