fbpx
 
Trei membri ai unei grupări din Suceava, arestați preventiv pentru contrabandă cu țigări din Ucraina (VIDEO)

Trei membri ai unei grupări din Suceava, arestați preventiv pentru contrabandă cu țigări din Ucraina (VIDEO)


Trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzate de contrabandă cu ţigări, a anunţat duminică DIICOT.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Suceava au dispus vineri reţinerea a trei inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de un al patrulea, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă, informează sursa citată.
Măsura a fost luată după ce inculpaţii au fost prinşi în flagrant în timp ce deţineau în vederea comercializării ţigarete de contrabandă, de provenienţă ucraineană.
În cursul aceleaşi zile, au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Suceava, fiind identificate şi ridicate 787.280 ţigarete de provenienţă extracomunitară, patru autovehicule folosite în activitatea infracţională, precum şi alte mijloace de probă.
De asemenea, au fost identificate şi alte bunuri fără documente de provenienţă, ambalate în cutii de carton şi recipiente din plastic purtând menţiuni în limba ucraineană, care au fost predate Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava.
„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în luna noiembrie 2023, inculpaţii (cetăţeni români şi ucraineni) au constituit pe raza judeţului Suceava un grup infracţional organizat, având drept scop introducerea ilegală în România a unor cantităţi de ţigarete de provenienţă extracomunitară. Acestea au fost transportate cu autovehicule având locaşuri special amenajate şi depozitate în imobile deţinute de membrii grupului infracţional, de unde au fost ulterior mutate temporar în alte locaţii până la comercializarea către clienţi din ţară", se precizează în comunicatul DIICOT.


Sâmbătă, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor reţinuţi, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activităţile judiciare au fost realizate împreună poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava.
Acţiunea a fost realizată cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava şi al jandarmilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică al DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31