fbpx
 
Visit the Vale Visit the Vale

Locul misterios din Europa unde oamenii găsesc rămășițe umane la tot pasul. Motivul pentru care sunt îngropate acolo


O plimbare pe plajă poate transforma pe oricine într-un explorator al trecutului, mai ales când descoperirile includ rămășițe umane antice.

Aceasta a fost experiența lui Christopher Rees din Bridgend, Marea Britanie, care, în timp ce se plimba cu câinele și fiul său de șapte ani, Dylan, pe Dunraven Bay din Vale of Glamorgan, Țara Galilor, a dat peste un os ieșind din nisip, conform BBC.

Dylan, pasionat de istorie, a fost încântat de găsirea osului, crezând inițial că aparține unui dinozaur. Euforia a fost înlocuită de îngrijorare când, după o consultare cu familia, a realizat că ar putea fi vorba de un os uman.

Familia a contactat poliția, care a izolat imediat zona și a confirmat ulterior că osul era de origine umană.

Rămășițele umane nu sunt neobișnuite pe această plajă, având în vedere că, cu doar o lună în urmă, oase umane vechi de secole au fost scoase la iveală după prăbușirea unui zid antic.

Istoricul Graham Loveluck-Edwards menționează că aceste rămășițe ar putea fi de la victime ale naufragiilor din secolele XVI-XVIII, deși nu se exclude posibilitatea ca acestea să provină din perioada preistorică, când morții erau adesea îngropați în peșteri.

Aceste descoperiri arheologice sunt frecvente de-a lungul coastei Vale of Glamorgan, care a dezvăluit structuri din epoca fierului și epava unor nave.

În 2019, pe plaja Cwm Nash, au fost găsite rămășițe ale cel puțin șase persoane, posibil victime ale unui naufragiu, iar în 2014, alte două oase umane au fost descoperite pe o stâncă în aceeași zonă.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31