fbpx
 
Apare ghidul juridic pentru elevi

Apare ghidul juridic pentru elevi


Mult așteptatul manual de educație juridică, ,,Ghid juridic pentru elevi (clasele IX-XII), a fost lansat la Iași  în data de 15 decembrie 2017.

Lansarea a avut loc în cadrul Facultății de Drept, ,,Universitatea Alexandru Ioan Cuza” din Iași, mare parte dintre autorii care au semnat ghidul juridic fiind cadre didactice universitare, și anume conf. univ. dr. Maria-Ioana MICHINICI, lector univ. dr. Mihai DUNEA, conf. univ. dr. Ioana COSTEA, lector univ. dr. Dan Constantin MÂȚĂ, prof. univ. dr. Gabriela LUPȘAN, Direcția Generală Anticorupție, conf. univ. dr. Carmen-Mariana DIACONU, Vasile DRON - fostul șef al Centrului Regional Iași din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, mediator Maria PĂDURARU.

Realizat de specialiști în domeniu, ghidul acoperă o problematică diversă de drept constituţional, drept penal, drept civil, drept administrativ, prevenirea corupţiei, dreptul mediului înconjurător, traficul de persoane, soluţionarea alternativă a conflictelor prin mediere.

Ghidul face parte din proiectul de predare a educației juridice în școală ”Educație pentru viață”, implementat în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Iași de către Asociația pentru Dialog în Justiție în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași și Direcția Generală Anticorupție din M.A.I.

Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt tinerii cu vârste cuprinse între 14-18 ani, însă ghidul poate fi considerat un manual de educație juridică și pentru părinți sau cadre didactice, fiind recomandat ca material didactic în cadrul orelor de dirigenție, educație civică, sociologie, democrație sau ca lectură suplimentară.

Manualul de educație juridică este distribuit gratuit în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Iași.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31