fbpx
 

Items filtered by date: Duminica, 30 Aprilie 2017

Ediția din 2017 îi este dedicată regizorului Cristian Mungiu, iar deschiderea festivalului va fi pe 10 mai, când la Ateneul din Iași va fi realizată Gala filmului 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, dedicată unui deceniu de când regizorul a fost premiat cu Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes (2007-2017).

 


Publicat in Arta
În cursul zilelor de luni și marți, 1 și, respectiv, 2 mai, vor avea loc lucrări de asfaltare a str. Sf. Petru Movilă. În acest context, cu acordul și sprijinul Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Iași, municipalitatea va impune o serie restricții de circulație.

 


Publicat in Administratie Locala
Gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a muta uşor în lateral drapelul Marii Britanii în timpul declaraţiilor de presă de la Bruxelles a provocat un adevărat val de indignare în rândul internauţilor britanici. La Consiliul European, deciziile au fost adoptate cu unanimitate de voturi şi în mai puţin de 15 minute.
 

Publicat in Presedintie
Un militar român, parte din misiunea ONU de menținere a păcii în Republica Democrată Congo, a fost suspendat după ce ar fi abuzat sexual o minoră, cu care a făcut și un copil. Românul ar fi acuzat, alături de alți patru militari, de abuz sexual și exploatare a unui minor, potrivit unui oficial ONU, citat de BBC.

 


Publicat in Panorama
Un tânăr a fost înjunghiat în spate de un alt tânăr, duminică dimineață, în parcarea unui cunoscut club din Mamaia, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, anunţă Agerpres. 

 


Publicat in Social
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat duminică, pe Facebook, că a reacționat, la sesizarea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, la „pățania" lui Petrică, un nevăzător din Pașcani căruia nu i-au fost respectate drepturile, după ce acesta a fost bruscat şi împins pe scările autocarului, chiar de şoferul firmei din Iași care a refuzat să îl transporte până la Sibiu. Ministrul a mai anunţat că reprezentanții Poliției Române desfășoară verificări suplimentare în legătură cu acest caz.

 

Povestea unui nevăzător din Pașcani  care a vrut să urce într-un autobuz la Târgu Frumos,împreună cu labradorul care-i este ghid permaneant,  dar a fost dat jos din maşină cu brutalitate, deşi îşi rezervase bilet, a ajuns şi la urechile autorităţilor, la 3 săptămâni de când a apărut în mass-media națională.

 


Publicat in Social
Saeed Karimian (45 de ani), fondatorul şi preşedintele postului de televiziune de limba persană Gem TV, a fost împuşcat mortal în cartierul Karimian din Istanbul, alături de partenerul său de afaceri din Kuweit, anunţă BBC.

 


Publicat in Eveniment
O companie din Suedia va face prima clădire de birouri din România cu pistă de alergare pe acoperiș. Proiectul se construiește pe un teren de 21.000 de mp, aflat peste drum de stația de metrou Politehnica, din București, iar clădirea va avea 11 etaje.

 


Publicat in Imobiliare
Ueli Steck, un celebru alpinist elveţian, supranumit ”Swiss Machine” (”Maşina elveţiană”), a murit la vârsta de 40 de ani în urma unui accident care s-a produs sâmbătă, pe Muntele Everest, informează thehimalayantimes.com citat News.ro.

 


Publicat in Panorama
Simboluri sculptate pe pilonii de piatră aflaţi în situl arheologic Gobekli Tepe, din Turcia, demonstrează că, în urmă cu circa 11.000 ani, resturile unei comete au ucis mii de oameni. Alte dovezi arată că acel eveniment a distrus, de asemenea, multe specii de animale mari şi a provocat o mini epocă de gheaţă care a durat peste 1.000 de ani.

 

Cercetători din cadrul Universităţii din Edinburgh au studiat imaginile de animale sculptate pe un pilon - cunoscut sub numele de „piatra vulturului" – aflat în acest sit arheologic. Interpretând animalele ca simboluri astronomice şi folosind software-ul pentru a potrivi poziţiile lor în funcţie de modelele stelelor, cercetătorii au stabilit că evenimentul ar fi avut loc în anul 10.950 î.Hr.

 


Publicat in Turism
Pagina 1 din 2