fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 30 Iunie 2017

Elise Dallemange (30) este a șaptea victimă în decurs de trei ani, care moare în condiții suspecte în insula Koh Tao din Thailanda. Excursionista, care practica yoga și și-a petrecut ultimii doi ani din viață făcând naveta între Belgia și Asia, a fost găsită fără suflare pe 28 aprilie, pe jumătate mâncată de șopârle.

 

Autoritățile susțin că aceasta s-a spînzurat, însă mama lui Elise susține că aceasta nu avea motive să se sinucidă și cu siguranță este implicată cel puțin încă o perosană.

 


Publicat in Turism
După recenta schimbare a succesiunii regale saudite, New York Times a raportat că fostului prinţ moştenitor Mohammed bin Nayef i s-a interzis să părăsească Regatul şi ar fi închis în palatul său din oraşul de coastă Jidda. Publicaţia a citat patru foşti şi actuali oficiali americani şi saudiţi apropiaţi de familia regală.

 

Publicaţia americană a raportat că noile restricţii asupra lui Nayef, care urma să moştenească tronul şi conducea puternicele servicii de securitate internă ale Regatului, ar urmări să limiteze orice potenţială opoziţie faţă de noul prinţ încoronat, Mohammed bin Salman, în vârstă de 31 de ani. Ştirea ar fi fost transmisă de oficiali care ar fi cerut să rămână anonimi pentru a nu periclita relaţia cu familia regală saudită. Nu se ştie exact cât timp ar rămâne în vigoare restricţiile.

 


Publicat in Panorama
Un microbuz cu jandarmi şi trei maşini au fost implicate, vineri după-amiază, într-un accident pe DN 1, la Nistoreşti, autorităţile informând că nicio persoană nu a fost rănită.

 


Publicat in Social
Întrucât Iașul se va afla mâine, 1 iulie, sub o avertizare meteorologică de cod roșu de caniculă, primarul Mihai Chirica a convocat în această după-amiază, la Palatul Roznovanu, o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Potrivit unei informări emise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în cursul zilei de sâmbătă, 1 iulie, se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 și 41 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, indicele temperatură – umezeală variind frecvent între 82 și 84 de unități.

 

Ședința a avut ca scop principal verificarea nivelului de pregătire a planului de măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară asupra populaţiei din municipiul Iaşi, plan reactualizat încă de săptămâna trecută de Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

 


Publicat in Administratie Locala
Un student străin de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa" (UMF) din Iasi a apelat numărul de urgență 112 amenințând că se aruncă de la etaj. Tânărul a avut anterior un conflict verbal cu o profesoară din cauza unei restanțe.

 


Publicat in Educatie
Cel mai mic oraș din Canada numără doar 4 locuitori. Este vorba despre asezarea peninsulară Tilt Cove.

 

Vremurile de glorie economică din Tilt Cove, fost centru minier de cupru, au apus demult. Acum, nu a mai rămas decât pustietatea. Înainte, orășelul găzduia peste 1.500 de oameni.

 


Publicat in Panorama
Criza politică s-a încheiat, iar Parlamentul a intrat direct în vacanţă. Cum schimbarea Guvernului a blocat aproape toată activitatea aleşilor, modificarea legilor justiţiei şi proiectul graţierii - intens dezbătute de la începutul anului - aşteaptă acum să vină toamnă.

 

Dacă în ianuarie Guvernul considera că introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu este o urgenţă - de unde şi controversata Ordonanţă 13 - acum dezbaterile se amână până după vacanţa parlamentară. Curtea Constituţională a stabilit că Parlamentul este obligat să stabilească un prag al prejudiciului pentru această infracţiune, dar aleşii aşteaptă un pachet de modificări mai complex de la ministerul Justiţiei.

 


Publicat in Parlament
O tânără a ajuns la spital, vineri, după ce a suferit arsuri de gradul I pe 90 la sută din corp provocate de soarele torid în timp ce făcea plajă la Băile Nicolina, a declarat prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi.

 


Publicat in Sanatate
Consilierii locali ai PNL au depus un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru retragerea titlurilor de „Cetăţean de onoare” acordate lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase şi aprobarea unui Regulament pe baza căruia să se acorde în viitor aceste distincţii

 


Publicat in Administratie Locala
Polițiștii de imigrări din Iași au depistat 3 cetățeni străini din Turcia și Egipt, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Pe numele lor au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsescă țara în termen de 15 zile.

 


Publicat in Social
Pagina 1 din 3