fbpx
 
EXCLUSIV. Costel Alexe, trimis din nou în judecată de DNA. Este acuzat de angajarea ilegală a lui Vlad Baba ca director la Școala de Arte

EXCLUSIV. Costel Alexe, trimis din nou în judecată de DNA. Este acuzat de angajarea ilegală a lui Vlad Baba ca director la Școala de Arte


În cursul zilei de luni, 11 iulie, la Tribunalul Iași a fost înregistrat un  dosar penal, venit de la DNA, în care, printre inculpați, se află numele actualului președinte al Consiliului Județean Iași, Costel Alexe. Este a doua oară în ultimele trei săptămâni când Alexe este trimis în judecată de procurorii anticorupție.

Dosarul de la Tribunal se referă la angajarea frauduloasă a lui Vlad Baba ca director la Școala Populată de Arte ”Titel Popovici”, instituție subordonată Consiliului Județean (CJ). Inițial, acesta a fost angajat drept consilier personal la cabinetul lui Alexe din CJ, fiind detașat imediat ca director interimar la Școala de Arte, unde, apoi, a câștigat postul de director plin. În acest dosar, Alexe este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, Radu Gabriel Apetrei, șef Serviciu resurse umane și salarizare din cadrul Consiliului Județean Iași, de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, iar Vlad Baba de  complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Pe lista părților, ca părți vătămate, se mai află Consiliul Județean și Școala de Arte. Această încadrare, în loc de cea de parte civilă, a stârnit controverse în plenul Consiliului Județean. Prin votul majoritar al PNL și PMP s-a decis ca instituția să se constituie parte civilă – adică să revendice prejudiciul reprezentat de salariile încasate necuvenit de Babă – doar după pronunțarea unei sentințe definitive de vinovăție în dosarul penal în care inculpat se află și Costel Alexe.

Pe 20 iunie, tot DNA l-a trimis în judecată pe Alexe în alt dosar penal, în care este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare. Dosarul se află pe rolul Înaltei curți. Alexe ar fi primit mită din partea Combinatului Siderurgic Galați în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme (haldă de zgură).

Într-un alt dosar instrumentat de DNA, dar care încă nu a fost trimis la instanță, anchetatorii au stabilit că, în mandatul de director al lui Vlad Babă la conducerea Școlii, în instituție au fost organizate concursuri de angajare trucate în favoarea Andreei Elena Popovici, a lui Ilie Vintzi și a Mihaelei Cucoradă, complice fiind Nina Elena Zugravu, secretara comisiilor de concurs. Cele patru persoane și-au admis deja participarea la aceste fraudări și au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției.

Article image
Dacă n-ai carnet de membru PNL, n-ai ce să cauți la ușa Consiliului Județean, să găsești un post liber Sunt 9 nume de membri de partid descoperite acum de REPORTER DE IAȘI, pe lângă ceilalți depistați de mai multă vreme, toți angajați de Costel Alexe Mulți au fost numiți direct, alții au venit prin transferuri dubioase, iar unii au dat concursuri, fără mari emoții Doi membri PMP au devenit angajați pe vecie în Consiliul ...
Autor cristi tanasa Anchete 06 Iulie 2022


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31