fbpx
 
Milionara sexy Andra Cărare s-a angajat la Guvern. De la 600.000 de lei profit la 7.000 de lei salariu

Milionara sexy Andra Cărare s-a angajat la Guvern. De la 600.000 de lei profit la 7.000 de lei salariu


De la organizarea de baluri și banchete direct în Guvernul României. În toamna anului trecut, ieșeanca Andra Cărare (35 de ani) a ajuns șef Serviciu la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM). Instituția activează în cadrul Secretariatului General al Guvernului.
Anul acesta, Cărare a bifat și un minister. A fost detașată la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Departamentul în care a fost angajată este condus de un liberal, ieșean la origini. Și ministerul la care este acum aparține tot de PNL, fiind condus de un ministru școlit la Iași.
La modul oficial, nimeni din PNL Iași nu și-o asumă. „Nu știu cine e, n-am auzit de numele acesta”, a spus Alexandru Muraru, șeful PNL Iași. Sora Andrei Cărare este Mălina, fost membru al filialei locale a liberalilor, afiliată unei mici grupări a lui Sorin Afloarei, vicepreședintele Consiliului Județean.

Adrian Dupu, liberal din Iași, secretar de stat în cadrul SGG, susține că nu o cunoaște pe Andra Cărare

A fost angajată prin concurs
Pe 29 octombrie 2021, Andra Cărare a completat prima declarație de avere în calitate de salariată a Guvernului. Anul acesta în iunie, a doua. Luând în calcul cele două documente ar reieși că Andra Cărare a fost angajată la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, în calitatea de șef serviciu, la sfârșitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie a anului trecut.

Pentru perioada lucrată la Guvern în 2021, Cărare a menționat un venit net de 20.451 lei, ce ar corespunde unei medii lunare de aproximativ 7.000 de lei la trei luni.

„A fost la concurs. Așa a ajuns”, a spus șeful acesteia, Adrian Dupu, secretar de stat, cel care conduce Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

O femeie frumoasă în Guvern pare un stereotip din partea presei, dar Andra Cărare are o altă particularitate: câștiga sute de mii de euro pe an din afacerile proprii

Șeful direct este ieșean: „Nu o cunosc”
Titulatura exactă a funcției Andrei Cărare este de șef Serviciu Parteneriate și Cooperare. Anul acesta, Cărare a fost detașată la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

„Ne-au rugat colegii de la minister pentru că și ministerul acela e nou înființat și am detașat câțiva oameni de la noi. Sincer, nu știu pe ce poziție. Nu mă ocup eu chiar cu toate astea. Avem și noi un departament de Resurse Umane”, a spus secretarul de stat Dupu.

Acesta a afirmat că nu o știa pe Cărare dinainte de a deveni subalterna sa: „Păi de unde s-o cunosc? Sunt din Iași de origine, dar n-o cunosc. Vă dați seama că orașul e mare, nu cunosc pe toată lumea”.
În mediul politic local se știe faptul că Mălina Cărare, sora funcționarei ministeriale, a fost membru PNL. „Nu mai știu nimic de ea de câțiva ani. Și-a dat demisia din partid la un moment dat, voia să intre în magistratură și era incompatibilă, ceva de genul acesta”, a spus Sorin Afloarei (PNL), vicepreședinte al Consiliului Județean Iași.

Despre Andra Cărare, atât Sorin Afloarei cât și Alexandru Muraru, șeful filialei locale a PNL, au spus că nu au auzit și că n-o cunosc.

Firma Andrei Cărare organiza banchete pentru UMF

Unicul candidat care a ajuns până la interviu
Pe site-ul Departamentului, au fost publicate, pe 17 septembrie 2021, rezultatele mai multor concursuri de angajare printre care și cel pentru funcția de șef Serviciu Parteneriate și Cooperare.

Numele celor patru candidați au fost anonimizate. Unul a fost respins încă din faza de selecție a dosarelor, altul a absentat la toate probele, iar al treilea a luat 78,50 puncte la proba scrisă, însă nu s-a mai prezentat la interviu.

Așadar, un singur candidat a trecut de proba dosarului, cea scrisă și de interviu și, cu o medie de 83,50 puncte, a fost declarat „admis”, acesta fiind Andra Cărare.

După zeci de minute de căutare pe site-ul Departamentului, jurnaliștii REPORTER DE IAȘI nu au reușit să găsească și anunțul de concurs, cel în care au fost detaliate condițiile de participare, cele de studii și vechime fiind cele mai relevante în astfel de situații.

Tânăra avea un catalog impresionant de fotografii pe contul de Facebook, dar le-a șters după ce s-a angajat la Guvern

600.000 de lei profit pe trei firme

Surorile Andra și Mălina Cărare, ambele absolvente de Drept, sunt asociate în trei firme: Black Swan Concept, Chante Couture și Chante Events. Pentru 2021, pe Black Swan nu există bilanț. În 2020, cu zero salariați și cu obiectul principal de activitate „organizare a expozițiilor, târgurilor și congreselor”, SRL-ul surorilor a avut un profit de 273.201 lei.
Nici la Chante Couture nu există bilanț pe 2021, profitul pe 2020 fiind de 146.244 lei, cu același obiect principal de activitate. Cea de-a treia, Chante Events, fără bilanț pe 2021, a înregistrat un profit de 188.372 lei pe 2020. Firmele s-au remarcat prin organizarea de baluri, banchete și cursuri festive.

La concursul de la Guvern, s-au depus patru dosare, unul a fost respins, al doilea nu s-a prezentat deloc, al treilea n-a mai venit la interviu și ultimul e norocosul

Este fosta soție a dezvoltatorului imobiliar Ovidiu Negurici
Așadar, pe 2020, profitul cumulat al celor trei firme la care asociate sunt surorile Cărare a fost de peste 600.000 lei. În aceste condiții, de ce ar pleca Andra Cărare în minister, pe un salariul de câteva mii de lei lunar?

Contactată de REPORTER DE IAȘI, aceasta a refuzat dialogul. „Sunt în ședință, vă sun eu”, a spus inițial. Apoi, nu a mai răspuns nici apelurilor și nici mesajelor whatsapp.
În declarația de avere completată în vara acestui an, Andra Cărare a notat un apartament dobândit în 2014 (60 mp), un altul din 2012 cu aceeași suprafață „bun comun nepartajat cu fostul soț”. Andra Cărare a fost căsătorită cu omul de afaceri Ovidiu Negurici, unul dintre dezvoltatorii proiectului imobiliar de lux din Copou, de lângă Liceul Sportiv, complexul Exclusive Residence.

Andra Cărare, în rochie albă, înconjurată de prietenii din Iași înainte de a pleca la București

O declarație de om înstărit

În 2022, Andra Cărare a scris că în noiembrie 2021 a vândut un apartament în schimbul sumei de 140.000 euro. Straniu, în declarația de avere din 29 octombrie 2021, acest apartament nu figura, ci erau tot cele două menționate anterior.
În conturi, în iunie 2022, Andra Cărare avea 47.900 euro. Potrivit documentului citat, Cărare a mai precizat venituri de 7.902 lei „contract de muncă” de la „alte instituții” cu sediul la aceeași adresă ca firmele sale, 20.451 lei salariu de la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și 160.000 de lei încasate ca dividende de la firmele sale.
Șeful direct al Andrei Cărare de la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Secretariatului General al Guvernului este ieșeanul Adrian Dupu. Acesta se află în funcție din februarie 2021. Anterior, în perioada august 2020 – februarie 2021 a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Article image
Mugurel Laicu l-a adus pe prietenul său de la Botoșani, ca „bun specialist” Viorel Zacrețchi a fost prins de PRO TV când își construia casa de 240 mp cu utilaje și muncitori de la DRDP Fiul e șef de district la Răducăneni, iar în 2022 a stat două luni și jumătate în concediu: la două zile lucrate, una era liberă Nora e angajată la Comunicare, DRDP având un întreg departament, ca și cum ar scoate zilnic o gazetă
Autor Iulian Mofteescu Anchete 21 Septembrie 2022


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31