fbpx
 
Cântărețele de petrecere fac furori în Primărie. Una este cumătra lui Chirica, om de bază la proiecte europene

Cântărețele de petrecere fac furori în Primărie. Una este cumătra lui Chirica, om de bază la proiecte europene


Biatrice Duca, folclorista cu salariu de 10.000 de lei brut, nu e singura artistă angajată la Primărie

Cumătra primarului lucrează la Cooperare Economică și are cântări pe la nunți în toată țara. De aceea nici nu prea stă la serviciu

Soțul ei e șeful de la Parcări, Marian Nistor, băiat tânăr, om de bază în echipa de fotbal a primarului

A treia cântăreață e și consilier peisagist și abordează mai mult genul clasic, postând videoclipuri pe You Tube

Mihai Chirica și soții Nistor la petrecerea de nuntă

Cel puțin trei cântărețe de folclor și muzică ușoară și-au făcut loc în echipa primarului Mihai Chirica. Una dintre acestea, Georgiana Nistor, este și cumătra lui Chirica, primarul botezându-i băiatul, în 2017.

Altă artistă, șefa Biroului Spații Verzi și Salubritate, preferă să cânte cover-uri românești și internaționale sau muzică clasică. A treia, angajată la Compartimentul Centenar, este o vedetă județeană, cântăreață de muzică populară. Toate trei ocupă posturi călduțe, bine remunerate, cu activitățile ținute la secret.

Primarul, fotografie la un eveniment public, alături de cumătra sa, Georgiana Nistor (prima din stânga) și de copilul pe care l-a botezat

Cumătra ia spor 20%, cumătrul joacă fotbal cu primarul

Inspectorul de specialitate Georgiana Nistor (Biroul de Cooperare Economică) are un salariu brut de 7.385 lei la care s-a aplicat un spor de 20% pentru implicarea sa în proiecte europene. Brutul total s-a ridicat la 8.862 lei = 5.184 lei net.

Georgiana Nistor este căsătorită cu Marian Nistor (șef Serviciu Administrare Parcări), acesta având un salariu brut de 16.620 lei, aproape 10.000 de lei net. Însumat, cei doi Nistor încasează net de la Primărie câte 3.000 de euro lunar.

Georgiana Nistor are des cântări prin țară dar ia și spor la Primărie

În 2017, primarul Mihai Chirica le-a botezat băiatul soților Nistor. În 2020, Georgiana, soția lui Marian Nistor, a participat la concursul pentru ocuparea unui post de inspector de specialitate la Biroul Cooperare Economică din cadrul Primăriei Iași. A concurat de una singură și a câștigat.

Marian Nistor este și unul dintre subordonații cu care primarul Mihai Chirica preferă să joace fotbal, pentru a se relaxa.

Delia Muntean lucrează la Spații Verzi și e cântăreață în registrul music-hall

„Lipsește mult de la serviciu”

Pe pagina sa de Facebook, Georgiana Nistor are zeci de fotografii care o înfățișează la concerte, în rol de cântăreață de muzică populară ori ușoară. Are și un canal pe youtube cu câteva producții. Cântă ba la București, ba la Timișoara, ba la Iași. „I s-a dat spor de proiecte, dar n-a avut activitate. Plus că absentează mult de la serviciu”, a declarat, sub rezerva anonimatului, o sursă internă.

REPORTER DE IAȘI a contactat-o pentru a lămuri aceste lucruri, însă Georgiana Nistor a refuzat dialogul. „Nu pot vorbi, la revedere”, a închis ea discuția.

Două parcele de teren intravilan în Iași, în total 1.047 mp, un apartament și două mașini (BMW și Hyundai) au fost notate în ultima declarație de avere completată de Marian Nistor anul trecut.

Delia Muntean a apărut pe afișele mișcării de redeschidere a vieții sociale în pandemie

Altă cântăreață lucrează la Spații Verzi

Șefa Biroului Spații Verzi și Salubritate este Delia Muntean. Aceasta a fost implicată și în cel puțin două proiecte cu finanțare europeană („Oaza de verdeață din cartierul nostru” și „Reabilitarea și modernizarea zonei de agrement CA Rosetti”) pe poziția de „consilier amenajare peisagistică”. Ambele proiecte, câteva milioane de euro fonduri UE nerambursabile, n-au fost implementate în timp util. Primăria încearcă acum fazarea lor, adică atragerea de fonduri pentru finalizare pe noul exercițiu financiar.

În mod surprinzător, Delia Muntean nu a primit bonificații salariale pentru cele două proiecte, spre deosebire de colegii săi care au luat sporuri lunare cuprinse între 10 și 50%. Pentru funcția de șef birou pe care o ocupă, Muntean are un salariu brut de 16.910 lei (cu spor de doctorat inclus), ceea ce înseamnă 9.892 lei în mână.

Delia Muntean reinterpretează melodii românești și străine, cântă colinde și muzică clasică. O parte dintre acestea, scurte filme video, le-a postat pe pagina sa de Facebook.

Biatrice Duca, funcționară la Primărie cu salariu de 10.000 de lei brut, se ocupă cu muzica populară, neavând legătură cu treburile administrative. „Fă-mă, Doamne, rândunea...”

Biatrice Duca, plătită fără să facă nimic

Cântăreață de muzică populară este Biatrice Duca. Aceasta ocupă un post de inspector de specialitate la Compartimentul Centenar din Primăria Iași. Are un salariu brut de 10.273 lei, adică 6.010 lei net. Compartimentul a fost înființat pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri care a avut loc acum șase ani. Și așa a rămas și acum în organigramă.

Cu ce se ocupă efectiv Duca în Primărie este greu de spus, șefii municipalității au refuzat să explice. Ultimul eveniment la care Biatrice Duca a participat în mod public este cel din 24 ianuarie, Unirea Principatelor. Duca a jucat rol dublu: și de organizator și de cântăreață pe scenă. „N-am luat bani”, a spus ea despre prestația la acel concert.

Contul de Facebook al Georgianei Nistor e plin de postări cu periplul său pe la diverse cântări prin țară

Sporurile din Primărie, un mecanism de prestații fictive

Sunt zeci de posturi în schema de personal a Primăriei ocupate de neamuri și pile, de membri de partid intrați în grațiile primarului Mihai Chirica. La Iași se plătesc printre cele mai mari salarii din administrațiile locale din țară, primarul folosind bugetul local ca sursă de fidelizare a propriilor subordonați.

Anual, fondul de salarii al Primăriei Iași, aproximativ 650 de angajați, se cifrează la 20 milioane de euro, fără a lua în calcul și societățile subordonate acesteia.

Folosind ca pretext implementarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă UE, primarul și-a recompensat angajații. Anul trecut, valoarea bonificațiilor a depășit 100.000 de euro/lunar, banii fiind achitați din bugetul local. REPORTER DE IAȘI a prezentat toate aceste salarii și bonusuri în mai multe articole publicate zilele trecute, însă primarul Mihai Chirica, el însuși beneficiarul unui spor de 50% la salariul lunar, nu a ieșit cu nicio explicație pe această temă.

Article image
La Primărie există încă biroul Centenar și trei oameni sunt plătiți de 6 ani ca să nu facă nimic și nici măcar să stea la serviciu Biatrice Duca, o cântăreață de sârbe, primește 10.000 de lei brut/lună fără nicio atribuție de serviciu, într-o țară în care firmele plătesc impozite crescute, că e nevoie de bani la buget Există și Biroul Diaspora, unde șefa are salariul de 10.000 de lei net, iar activitatea e zero Erau 3 an...
Autor Cezar Moraru Anchete 08 Februarie 2024

 


Citeste si...
Nota
(4 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31