fbpx
 
Noul manager de la „Sf. Maria” atentează la memoria doctorului Burlea: vrea să scape mai repede de lucrurile acestuia

Noul manager de la „Sf. Maria” atentează la memoria doctorului Burlea: vrea să scape mai repede de lucrurile acestuia


Directorul interimar de la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” a luat prima decizie „importantă”: a atentat la memoria profesorului Marin Burlea, unul dintre simbolurile acestui spital. Toate obiectele personale ale fostului medic și director au fost înghesuite în câțiva saci și puse la păstrare într-o anexă, până când vor fi returnate familiei. „Așa ceva nu se face”, spune soția lui Marin Burlea.

Georgeta Burlea: „Mă deranjează felul în care s-a procedat”

Botoșăneanul Corneliu Mihai, noul manager interimar al Spitalului de Copii „Sfânta Maria”din Iași, a dispus scoaterea din spital a lucrurilor care au aparținut profesorului Marin Burlea, decedat anul trecut.

Angajații au fost uimiți să găsească lucrurile în afara unei săli de conferințe unde au stat până ieri, în câțiva saci puși pe hol. Ulterior, sacii au dispărut, iar angajații au aflat că lucrurile ar fi fost depozitate într-o cameră de la intrarea în spital, de unde să fie luate de familie.

„Sunt plecată din țară și am fost sunată să mi se spună ce s-a petrecut. Acele lucruri înseamnă foarte mult pentru noi, dacă ne spuneau că urmează să fie scoase din spital mergea fiul meu și le lua. Nu asta mă deranjează, ci felul în care s-a procedat”, a precizat Georgeta Burlea.

 

Lucruri de valoare

Familia nu știe acum exact unde sunt lucrurile profesorului Burlea. Printre ele există cărți cu valoare mare, tablouri, hainele de spital ale medicului. “Legal nu am ce spune despre acest gest. Oamenii din spital ne-au rugat să lăsăm lucrurile acolo, după moartea lui. Dar moral? Este totuși o personalitate a Iașului recunoscută ca atare. Așa ceva nu se face. Mă deranjează doar proasta educație sau lipsa de educație, nu știu cum să-i spun. Pentru mine este impardonabil. Eu am vrut să rămân în Iași după moartea lui, pentru că este orașul meu. Dar observ că memoria lui Marin Burlea nu contează, deși străinii i-au recunoscut meritele. Nu am nevoie să-l facă cetățean de onoare, nu am nevoie de absolut nimic. Doar să nu procedeze așa cum au procedat acum”, ne-a mai spus Georgeta Burlea.

 

A ajuns în Iași de la Flămânzi

Economistul Corneliu Mihai nu a putut fi contactat să precizeze de ce a luat decizia de a scăpa de lucrurile profesorului Burlea. Originar din Botoșani, a fost numit în funcție prntr-o decizie a președintelui Consiliului Județean (CJ) Iași, Maricel Popa, care a decis ca mandatul fostului director Radu Terinte să nu mai fie prelungit. Chirurgul Radu Terinte deținuse funcția de pe 18 iulie 2013.

Preşedintele CJ, Maricel Popa, s-a arătat nemulţumit în ultimele luni de întârzierea procedurilor prin care Spitalul de Copii a accesat fonduri europene pentru renovarea generală.

Corneliu Mihai are 53 de ani și a fost  şeful Gărzii Financiare Botoşani (până în 2012), director economic la Nova Apaserv (până în 2014), manager interimar la Spitalul Judeţean „Mavromati” din Botoșani.

În iulie 2018 a fost înlocuit din funcție, dar din decembrie a fost director la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Flămânzi, unde a câştigat concursul pentru funcţia de director.

Cunoscutul medic pediatru ieșean Marin Burlea a murit în această dimineață, la Institutul Regional de Oncologie Iași.
Autor cristi tanasa Sanatate 26 Octombrie 2018


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31