fbpx
 
Vinovaţii de ieri, nevinovaţii de azi

Vinovaţii de ieri, nevinovaţii de azi


Sunt convins că Sebastian Ghiţă n-a spălat în viaţa lui o cămaşă, darămite bani, şi încă tone. Nu şi-a folosit influenţa politică pentru a determina instituţiile statului să trucheze licitaţii în favoarea sa. Pur şi simplu ofertele sale financiare au fost mereu ieftine. Maximum de 5-6 ori preţul pieţei. L-a cultivat pe Ponta şi a ajuns deputat PSD convins fiind că statul trebuie să ia de la bogaţi şi să le dea celor săraci.

 

Structural, omul este de stânga. A dezvoltat o inocentă pasiune pentru politică. S-a apropiat de Florian Coldea nu pe baza unor legături puturoase cu serviciile de informaţii, ci pentru că fostul general SRI e un tip cool şi compania sa e faină.

 

Liviu Dragnea e o victimă. După un şpriţ cumplit, Isus s-a pus pe farse şi s-a dus în Teleorman să învie morţii. Pentru că-s cârtitori şi necredincioşi din fire, procurorii l-au acuzat pe liderul PSD de înviere indecentă. Ce dacă Tel Drum câştigă licitaţii pe bandă rulantă?! Acolo nu lucrează oameni, n-au şi ei nevoie de-o pâine? Hotărâţi-vă: vreţi pâine sau cătuşe?

 

Victor Ciorbea n-a fost cumpătat la tinereţe şi s-a împrumutat mult. Pentru a-şi plăti cei 1,3 milioane de euro datorii, s-a angajat la stat. Evident, a ajuns acolo pe bază de competenţă şi nu slugărnicie politică. Munceşte mult. În fişa postului scrie că e „Avocat al Poporului”, dar, din când, o face şi pe-a avocatul infractorului. Deh, datoriile trebuie plătite...

 

Florin Iordache, ministrul Justiţiei, e o somitate care şi-a desăvârşit studiile în străinătate. Mărturie stă doctoratul pe care l-a obţinut în Republica Moldova, la o prestigioasă universitate privată al cărei nume îmi scapă. Aşa cum a remarcat politologul Lucian Dîrdală, însuşi fostul şef la SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a aflat cu şase luni înainte ce avea să scrie Florin Iordache în teza de doctorat şi, în cadrul unui banal interviu, a plagiat-o anticipat.

 

Alina Bica e o tipă integră care suferă de păcatul shopping-ului. Pentru a-şi finanţa nevinovata plăcere, din când în când mai trafica în mod cinstit libertatea cuiva. Elena Udrea e imposibil să fie vinovată de ceva. A garantat pentru ea Băsescu. Tăriceanu e acuzat că a depus mărturie mincinoasă într-un dosar penal, numai că cei care spun aşa ceva despre el nu s-au gândit că e preşedintele Senatului. Un om cu o anvergură politică atât de impozantă nu are cum să mintă vreodată sau să se bage în faţă la coada de la Permise.

 

Fratele şi fiica lui Băsescu, Hrebenciuc, Voiculescu, Vântu, Şova, Adamescu, Sârbu sau Fenechiu sunt alte nume care pot fi trecute în listă. Sunt victimele lui Coldea şi Kovesi, care le-au inventat probe şi măsluit procesele.

 

Coldea a fost trecut pe linie moartă, n-am niciun dubiu că urmează Kovesi. Victimele binomului îşi fac dreptate. Şi totuşi, victimele victimelor binomului cui rămân? Lor cine le va face dreptate? Dacă toţi sunt nevinovaţi, atunci cine sunt cei care-au furat?


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31