fbpx
 
Trei jurnaliști de la CNN au demisionat după publicarea unei știri false privind legăturile lui Trump cu Rusia

Trei jurnaliști de la CNN au demisionat după publicarea unei știri false privind legăturile lui Trump cu Rusia


O știre despre relația unui aliat al președintelui american Donald Trump și fond de investiții ruse a provocat un puternic scandal în interiorul CNN. Informația a fost retrasă de televiziunea americană, iar trei jurnaliști de la departamentul de investigații și-au dat demisia.

 

Știrea, care cita o sursă anonimă, preciza că o comisie de investigație a Senatului cercetează o întâlnire între afaceristul de pe Wall Street Anthony Scaramucci și un executiv de la Fondul de Investiții Rus, un fond de 10 miliarde de dolari care face investiții directe în companii rusești, conform LA Times.

 

Scaramucci, fondatorul SkyBridgeCapital, a lucrat în echipa de tranziție a președintelui Donald Trump dinainte de investire.

 

Informația privind retragerea știrii a fost publicată pe CCN.com, dar nu a fost difuzată și pe televiziune. CNN a motivat retragerea știrii prin faptul că aceasta nu întrunește standardele editoriale și de asemenea a remis și o scuză publică către Scaramucci, care a acceptat-o, postând pe twitter că „toată lumea face greșeli".

Thomas Frank, care a redactat șitrea, Eric Lichtblau, editor la direcția de investigații, și Lex Harris, editor la CNN până în 2001, coordonator departamentului, au anunțat că părăsesc CNN ca urmare a acestei știri.

 

„Ca urmare a retragerea știrii publicate pe CNN.com, CNN a acceptat demisia angajaților implicați în publicarea ei", a precizat un purtător de cuvând al televiziunii.

 

Investigația desfășura extrem de rapid și plecarea celor trei jurnaliști poate fi interpretată drept un semn că CNN vrea să se protejeze împotriva acuzațiilor de "știri false" din partea lui Donald Trump și a susținătorilor săi.

 

De altfel, președintele american nu a ratat șansa de a lansa un nou atac la adresa televiziunilor, cu excepția Fox News. „Așadar au fost prinși cei de la Știri False CNN, dar cum rămâne cu NBC, ABC și CBS? Sau cum e cu decăderea NY TImes și Washington Post? Toate sunt Știri False", a scris Trump pe Twitter.

 

Mai mult, Donald Trump a afirmat că CNN analizează „schimbări masive de management după ce au fost prinși că forțează povești false despre Rusia". "Audiențele se prăbușesc", a afirmat președintele american.

 

(Sursa: b1.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31