fbpx
 
Un înalt oficial al Rusiei a fost ucis într-un atac ucrainean cu rachete HIMARS, în timp ce era la brutărie

Un înalt oficial al Rusiei a fost ucis într-un atac ucrainean cu rachete HIMARS, în timp ce era la brutărie


Un înalt oficial rus a fost ucis într-un atac al Ucrainei asupra unei brutării din orașul Lysychansk, ocupat de Rusia, în regiunea ucraineană Luhansk, au anunțat oficiali ruși.

Alexei Poteleșcenko era ministrul pentru situații de urgență instalat de Kremlin în autoproclamata Republică Populară Luhansk [LPR] din regiunea ucraineană Donbas.

Potrivit Newsweek, el a murit în atacul de sâmbătă, au relatat agențiile de știri rusești de stat RIA Novosti și Tass, citând surse. 

Moartea lui Poteleșcenko a fost confirmată ulterior de șeful autoproclamatei regiuni, Leonid Pasechnik, instalat de Kremlin.

A fost un om curajos, cu un caracter de fier și o tărie de caracter uriașă. A apărat Republica Populară Luhansk în rândurile Miliției Populare, apoi a lucrat în Ministerul Situațiilor de Urgență al RPL", a scris luni Pasechnik pe canalul său de Telegram.

Ne vom răzbuna cu siguranță pe inamic pentru moartea sa și pentru moartea tuturor celor care au devenit victime ale bombardamentelor inumane de la Lysychansk", a mai spus el.

Pasechnik a declarat că l-a cunoscut personal pe Poteleșcenko „ca pe un profesionist de înaltă clasă". El a transmis condoleanțe familiei și prietenilor săi.

Citând reprezentanți ai Comitetului de Investigații al Rusiei, publicația rusă RTVI a relatat că lovitura a fost probabil efectuată de Ucraina folosind un sistem de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) fabricat în SUA. Newsweek nu a putut verifica în mod independent dacă aceste arme au fost folosite în atac.

Sâmbătă, Ministerul rus pentru Situații de Urgență a declarat că cel puțin 28 de persoane au fost ucise ca urmare a bombardamentelor ucrainene asupra brutăriei.

Oficialii ucraineni nu au comentat incidentul și nici nu au revendicat responsabilitatea pentru atac.

Pasechnik a declarat sâmbătă că brutăria era plină de civili atunci când a fost atacată.

"Potrivit datelor preliminare, lovitura a fost efectuată cu arme occidentale", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, despre atac.

"Cetățenii UE ar trebui să știe cum sunt folosite taxele lor - ele sunt folosite pentru a cumpăra sisteme de arme mortale și a le trimite regimului de la Kiev, care le folosește pentru a ucide civili", a adăugat ea.

SUA au donat până în prezent 39 de sisteme cu rachete HIMARS Ucrainei, prin intermediul pachetelor de ajutor militar.

În 26 ianuarie, un videoclip care circulă pe rețelele de socializare pare să arate momentul în care forțele Kievului au atacat cu HIMARS un grup de piloți de drone de pe un teren de antrenament militar rusesc din regiunea Donetsk, în estul Ucrainei.

Bloggerul militar rus Vladimir Romanov a relatat primul despre atac, afirmând că acesta a ucis 24 de operatori de drone în apropierea orașului Ilovaisk.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: