fbpx
 

Items filtered by date: Sambata, 16 Februarie 2019

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 1, a fost învinsă, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-3, de belgianca Elise Mertens, locul 21 WTA, în finala turneului de categorie Premier de la Doha. A fost finala „extaz-agonie-speranță-înfrângere” pentru Halep, care a dat dovadă de fair-play în declarația de la finalul partidei

Publicat in Alte Sporturi
Liberalii ieşeni îl acuză pe liderul PSD Maricel Popa că nu a luptat să obţină mai mulţi bani pentru judeţ, Iaşiul urmând să primească în acest an de două ori mai puţini bani pentru refacerea drumurilor judeţene decât Teleorman. Liderul filialei municipale a PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că Iaşiul are una din cele mai mari reţele de drumuri judeţene din ţară, însă judeţului i-au fost alocate sume de două ori mai mici faţă de Teleorman.

Publicat in Politica Locala
O femeie a născut septupleţi, pe cale naturală, fără incidente sau complicaţii. Şase fetiţe şi un băieţel au venit pe lume, după o sarcină grea, dar tânăra mămică se poate bucura acum de dragoste la puterea a şaptea. Cei şapte copii, dar şi mama lor se află în stare perfectă şi se simt bine, după naştere.

Publicat in Panorama
Preşedintele Organizaţiei Judeţene Iaşi a PNL, deputatul Costel Alexe, a declarat sâmbătă că, din punct de vedere al infrastructurii rutiere, "Moldova este cea mai periculoasă zonă din Uniunea Europeană", transmite Agerpres. 

Publicat in Moldova

Simona Halep, va juca astăzi finala cu numărul 34 din carieră, la Qatar Open, după ce a învins-o, ieri cu scorul de 6-3, 3-6, 6-4, de ucraineanca Elina Svitolina (7 WTA) în semifinalele turneului de categorie Premier de la Doha. Simona a obţinut cea de-a doua victorie în faţa Svitolinei din şase partide, care coincide cu a doua “remontada” în faţa jucătoarei ucrainene.  În sferturile de finală de la Roland Garros 2017, Svitolina a condus-o pe Simona cu 6-3, 5-1 şi a avut o minge de meci, dar Halep a câştigat cu 3-6, 7-6, 6-0. Meciul a avut schimburi lungi de mingi, ceea ce, într-o primă fază, i-a convenit Simonei Halep, mai bună în raliuri, mai răbdătoare, mai agresivă şi mai precisă. La fel ca la toate partidele de la Doha, Halep nu a păstrat acest nivel ridicat de joc şi a cedat iniţiativa, de data aceasta şi pe fondul unei reveniri a adversarei. Însă ca şi în alte partide, Simona luptă şi atunci când zarurile par a fi aruncate, producând  adevărate minuni.  În prima parte a jocului, Svitolina a greşit mult, iar serviciul ei a fost la cote scăzute. Pe serviciul al doilea al Simonei Halep a mai reuşit câte ceva, dar fără să-i pună probleme româncei, pentru că a comis erori încercând să returneze decisiv. Simona a obţinut două break-uri la 1-1 şi 5-3 şi a câştigat manşa. În setul al doilea, Svitolina a alergat mai mult şi  a fost şi mai agresivă, punctând mai des. Ea a făcut break la 1-1 şi l-a ţinut cu dinţii,până la 5-3, când l-a dublat şi a egalat la seturi, tot cu 6-3. Setul decisiv părea să curgă tot în favoarea Elinei, care s-a desprins la 4-1. Scor la care a avut trei mingi de break pentru 5-1, însă Simona le-a salvat pe toate şi a pornit remontada. Nimic nu i-a mai stat în cale jucătoarei din Constanţa, care a câştigat cinci game-uri consecutive şi s-a impus în final după un meci de două ore şi şapte minute.

În cealaltă semifinală de la Doha s-au întâlnit germana Angelique Kerber (6 WTA) şi belgianca Elise Mertens (21 WTA). Aceasta din urmă o eliminase în sferturi pe una dintre favorite, olandeza Kiki Bertens (8 WTA), scor 6-4, 6-3 şi a continuat seria rezultatelor favorabile, câştigând cu 6-4, 2-6, 6-1. Cu Elise Mertens (23 de ani), Simona s-a întâlnit doar de două ori şi ambele meciuri, disputate anul trecut pe zgură, s-au încheiat cu victoria severă a Simonei: 6-0, 6-3 la Madrid şi 6-2, 6-1 la Roland Grros.

 Imagini in direct de la meciul de azi, https://www.youtube.com/watch?v=ylFZZhU9VaA


Publicat in Alte Sporturi
Toți cei 25 de inculpați din dosarul Țăndărei au fost achitați ori instanța a constatat că s-au prescris faptele după 9 ani de procese, potrivit deciziei din 12 februarie a Tribunalului Harghita. Este abia o primă decizie nedefinitivă, deși dosarul a fost trimis în judecată încă din iulie 2010.

Publicat in Justitie
PNL are ca prioritate numărul unu revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi îi solicită liderului PSD „să nu mai chiulească de la muncă”, a transmis deputatul liberal Florin Roman, într-un comunicat de presă.

Publicat in Parlament
Preşedintele Klaus Iohannis declarat, sâmbătă, la cea de-a 55-a conferinţă pentru Securitate de la Munchen, că răspunsul său la provocările de securitate şi apărare de la nivel internaţional este coeziune, în cel mai larg sens al ei.

Publicat in Presedintie
Mircea Drăghici a anunţat, sâmbătă pe Facebook, că îşi va retrage candidatura pentru portofoliul Transporturi, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis nu a dat niciun răspuns în legătură cu nominalizarea sa în funcţie.

Publicat in Guvern
Ministerul Agriculturii a transmis o alertă alimentară. În urma unor controale, aproape 40% din firmele verificate au fost prinse că aveau în brânzeturi sau caşcaval grăsimi hidrogenate, ceea ce a dus la aplicarea de amenzi în valoare de 855.000 de lei pentru 110 operatori economici.

Publicat in Social
Pagina 1 din 2