fbpx
 
Doi tineri români au fost arestați în Danemarca după ce bebelușul lor a fost internat în spital. MAE cere explicații

Doi tineri români au fost arestați în Danemarca după ce bebelușul lor a fost internat în spital. MAE cere explicații


Părinții unui bebeluș de numai o lună, români, au fost arestați în Danemarca pentru patru săptămâni. Medicii de acolo au cerut ajutorul poliției după ce copilul a fost adus la spital, iar starea lui le-a trezit suspiciuni. Ministerul de Externe de la București confirmă cazul și face demersuri pentru a afla detalii. Săptămâna viitoare, ambasadorul danez la București va fi invitat la Comisia de politică externă a Senatului. Parlamentarii români vor să afle detalii despre cazul celor doi părinți români arestați în Danemarca.

Ministerul român de Externe a confirmat pentru Digi24 că părinții copilului au fost arestați pentru patru săptămâni fără dreptul de a-și vizita copilul și că medicii au cerut o investigație pentru a se stabili circumstanțele care au dus la starea de sănătate pe care nou-născutul o prezenta în momentul în care a ajuns la spital.

MAE nu reușise să afle, însă, unde este internat bebelușul și nici date despre starea lui de sănătate, ci doar că este în grija unui asistent care îl însoțește în spital. Prin Ambasada României la Copenhaga, s-au început demersurile pentru a stabili un contact direct cu această persoană desemnată de municipalitate să însoțească nou-născutul pe perioada spitalizării și totodată pentru a se stabili un contact cu cei doi cetățeni români, părinții bebelușului.

Presa daneză scrie că nou-născutul, care are 5 săptămâni, a ajuns la spital în stare gravă și ar fi internat la Spitalul Universitar din Odense. Tot presa daneză scrie că la o audiere, părinții copilului au negat că și-ar fi agresat în vreun fel nou-născutul. Ei riscă până la șase ani de închisoare, dacă se va dovedi că sunt de vină pentru starea bebelușului.

Fratele mamei copilului a făcut, vineri, un apel pe Facebook: „Vă scriu să vă semnalez situația surorii mele, Sorana Rotundu, care în acest moment este arestată împreună cu soţul ei, Ionuţ Rotundu, în penitenciare diferite, iar copilul în vârstă de aproape o lună a fost luat de către autoritatea Kommuner fără nicio explicaţie şi refuzând a oferi orice informaţie familiei despre starea de sănătate a copilului sau locaţia acestuia. Ei locuiau în oraşul danez Sander Omme, împreună cu Mathias, copilul lor nou-născut”.

Potrivit unchiului, la câteva zile după naştere, bebeluşul a început să plângă mult şi nu se odihnea mai deloc. A fost solicitat sprijinul moaşei în mai multe rânduri de la care tinerii au primit răspunsul că poate fi vorba de colici sau că „aşa mai plâng bebeluşii”.

„După apeluri repetate la ambulanţă, Mathias a ajuns la spital. Am înţeles că a fost diagnosticat cu hemoragie cerebrală, dar nu ne-a fost adus la cunoştinţă nimic legat despre acest fapt nici de la medici şi nici documente care să ateste acest lucru. De atunci nu mai ştim nimic de Mathias. Când spunem nimic ne referim la tot, cum ar fi: investigaţii medicale, RMN, declaraţii medici sau orice fel de probă în acest sens. Explicaţiile pe scurt şi răspunsul primit au fost că: Sunt date confidenţiale!. Noi reprezentăm familia unui copil nou-născut şi nu concepem faptul să nu ştim absolut nimic despre el. Nici unde se află, nici care este starea lui de sănătate sau dacă a fost predat către o familie în plasament”, a scris Beni Ciobotaru pe Facebook cerând ajutorul comunității românești pentru informații utile sau recomandarea unui avocat danez specializat pe probleme de protecție a copilului.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31