fbpx
 

Londra: Fiul lui Relu Fenechiu a obținut o finanțare de 5 milioane de euro pentru un startup în tehnologie


Fiul fostului lider PNL Iași Relu Fenechiu, condamnat pentru corupție, și-a deschis un startup de tehnologie la Londra, alături de un co-fondator de origine rusă, iar acum compania lor a obținut o finanțare venture capital de 5 milioane de dolari de la o serie de investitori străini, scrie Startup Cafe.

Startup-ul Finverity, fondat în 2018, în Marea Britanie, de Alex Fenechiu (foto dreapta) și Viacheslav Oganezov (foto stânga), a lansat o platformă de finanțare pentru comerț și lanțul de aprovizionare.

Acum, Finverity anunță că a obținut o rundă de investiții de 5 milioane de dolari de la fondurile de venture capital Outward VC, Acrobator Ventures, s16vc, B&Y Venture Partners și de la alți investitori privați. Startup-ul spune că va utiliza investiția obținută pentru a-și mări echipa de la 40 la 60 de oameni și pentru a finaliza deschiderea birourilor din Dubai, Polonia și Kenya.

Presa ieșeană a relatat, cu ani în urmă, că Alex Fenechiu este fiul politicianului Relu Fenechiu, fost ministru PNL al Transporturilor. Fenechiu Senior a fost condamnat la închisoare, în 2013, pentru complicitate la abuz în serviciu, iar în anul 2017 fostul ministru a fost eliberat. Newsweek a relatat că autoritățile române au reușit să recupereze de la Relu Fenechiu 900 de euro, dintr-un prejudiciu total de 2 milioane de euro din două dosare.

În anul 2020, Alex Fenechiu controla firma românească La Rocca SRL, care a vândut un teren de 1.200 mp.

Alex a făcut liceul la Mill Hill School, o școală privată din Londra, pe care a absolvit-o în 2013, după cum menționează pe profilul său de LinkedIn. Apoi s-a dus la facultate la Cass Business School.

Între timp, în perioada cât a fost student, a fost acceptat într-un program de internship la PwC România, unde pentru două luni (iulie-august) a făcut parte din echipa de consiliere care se ocupa de un „proiect foarte important”, unde a fost implicat în colectarea de date, cercetarea pieței și alte activități, după cum spune acesta.

În mai 2013 a co-fondat Next Generation Technologies, startup-ul tech care a dezvoltat aplicația „Colegu`”, prin care șoferii primeau informații despre radarele fixe și mobile, filtrele poliției sau acțiuni de ridicare a mașinilor. 

Apoi, în 2015 a fost stagiar în cadrul Valuation Control Group, un departament din cadrul JPMorgan Chase, care se ocupă de evaluarea tranzacțiilor. Din 2016 până în 2018 a lucrat ca analist de credite la BNP Paribas, în Londra. 

Alex Fenechiu a fondat în 2018, la Londra, startup-ul Finverity împreună cu Viacheslav Oganezov. Oganezov a studiat și el la Cass Business School și este absolvent al The London School of Economics and Political Science (LSE). 

Originar din Rusia, locuiește acum în Londra. El s-a poziționat public împotriva războiului Rusiei în Ucraina.

 

Sursa: Startup Cafe

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31