fbpx
 

Sute de militari germani, suspectați de legături cu extrema-dreaptă


Ministerul german al Apărării a confirmat, vineri, că serviciul său secret (MAD) a deschis 391 de investigații pentru tot atâția soldați bănuiți de legături cu extrema-dreaptă, relatează Agerpres.

 

Un purtător de cuvânt a precizat că dintre cele 391 de anchete, 286 au fost inițiate anul acesta.

 

Printre cei trei soldați excluși din armată se numără și Franco A., arestat în aprilie după ce s-a descoperit că a reușit să se înregistreze ca refugiat sirian, cu intenția probabilă de a comite atacuri contra migranților.

 

Ceilalți doi erau membri ai Partidului Național-Democrat German (NPD), formațiunea politică pe care autoritățile au încercat să o scoată de două ori în afara legii din cauza legăturilor ei cu grupuscule neonaziste.

 

Arestarea lui Franco A. a determinat Ministerul Apărării să inițieze o anchetă extinsă în unitățile militare pentru a identifica orice caz suspect, demers în cadrul căruia au fost analizați 3.220 de soldați.

 

Formațiunea de stânga radicală Die Linke a inițiat o interpelare parlamentară pe acest subiect. Deputata Ulla Jelpke, membră a acestui partid, a avertizat că prezența simpatizanților extremei-drepte în rândurile armatei este „o bombă cu ceas” și că o simplă suspiciune trebuie să fie suficientă pentru a nu le pune acestora arme în mână până la clarificarea fiecărui caz.

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31