fbpx
 
Atac sângeros în Liberia. O mașină a lovit în plin simpatizanții președintelui ales Joseph Boakai (VIDEO)

Atac sângeros în Liberia. O mașină a lovit în plin simpatizanții președintelui ales Joseph Boakai (VIDEO)


O maşină a lovit luni seară o mulţime de simpatizanţi ai politicianului Joseph Boakai, declarat învingător în alegerile prezidenţiale din Liberia cu câteva ore mai devreme, făcând cel puţin zece victime, morţi potrivit Partidului Unităţii, răniţi conform poliţiei, notează AFP, citată de Agerpres.

„Zece persoane sunt moarte la ora la care vă vorbesc", a declarat pentru AFP Mohammed Ali, purtătorul de cuvânt al formaţiunii lui Boakai, Partidul Unităţii, adăugând că nu are nicio îndoială că a fost un act deliberat al şoferului, care a fugit.
Un responsabil al poliţiei, Melvin Sacko, a afirmat că vehiculul a intrat în oameni şi a luat foc. El nu a comentat numărul exact al victimelor, dar a indicat că cel puţin 16 persoane, 12 bărbaţi şi patru femei, au fost internate în aceeaşi unitate medicală.
Poliţia încearcă să localizeze alte victime în alte spitale, a declarat el pentru AFP la telefon.


Imagini video postate pe reţelele de socializare arată numeroase persoane însângerate întinse la pământ, unele primind îngrijiri, altele nemişcate.
Aceste fapte s-au petrecut chiar în seara proclamării de către comisia electorală naţională a victoriei la limită a lui Boakai în turul al doilea doi al alegerilor prezidenţiale din 14 noiembrie în faţa preşedintelui în exerciţiu, George Weah.
Simpatizanţi ai lui Boakai sărbătoreau victoria în faţa sediului partidului din centrul capitalei Monrovia, când, între orele 21.00 şi 22.00, ora locală (şi GMT), un vehicul parcat în apropiere şi-a aprins farurile, apoi şi-a stins luminile şi a izbit mulţimea, a relatat Mohammed Ali, bazându-se pe mărturii.
„Nu ştim cine a făcut asta, dar ne vine greu să credem că maşina a avut o problemă tehnică ori că i s-au defectat frânele din moment ce ni s-a spus că era parcată (în apropiere), a aprins farurile înspre suporteri, iar apoi i-a lovit", a spus purtătorul de cuvânt.
La solicitarea AFP, poliţistul a răspuns că „o anchetă este în curs de desfăşurare". "Nu ştim unde este şoferul", a adăugat Sacko.
Partenerii străini ai Liberiei au salutat desfăşurarea paşnică a votului. Dar alegerile au fost marcate de îngrijorări privind posibile violenţe după anunţarea rezultatelor într-o ţară ieşită în 2003 dintr-un lung război civil. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31