fbpx
 
Discursul premierului britanic, distrus de farsa unui comediant. S-a ajuns până la limita penibilului (VIDEO) Foto: EPA

Discursul premierului britanic, distrus de farsa unui comediant. S-a ajuns până la limita penibilului (VIDEO)


Un discurs care trebuia să-i relanseze cariera politică ar putea să i-o îngroape. Premierul britanic Theresa May și-a prezentat cu greu proiectele de reformă în fața colegilor din partidul conservator din cauza tusei și a unui comediant care i-a făcut o farsă. Evenimentul a fost marcant de momente la limita penibilului, iar zvonurile despre plecarea ei din funcție s-au intensificat.

 

Theresa May s-a prezentat în fața conservatorilor pentru primul discurs major de după alegerile parlamentare anticipate din vară, când a riscat și a pierdut majoritatea absolută din Parlament.

 

Dar nimic nu a decurs cum trebuia. La început a fost întreruptă de către comediantul Simon Brodkin, cunoscut și ca Lee Nelson, care i-a înmânat un formular P45, pe care britanicii îl completează când părăsesc locul de muncă. Bărbatul i-a spus, în glumă, că a fost ideea ministrului de Externe Boris Johnson, despre care se crede că țintește funcția de prim-ministru.

 

 

După ce a depășit acest moment, Theresa May s-a luptat cu o tuse din cauza căreia s-a oprit de mai mult ori pentru a bea apă. La un moment dat a primit și pastile de gât din partea unui ministru.

 

Anturajul premierului a explicat că acesta a răcit, dar și că interviurile și întâlnirile dese din ultima perioadă i-au afectat vocea.

 

Laura Kuenssberg, editor politic la BBC, scrie că, în partidul conservator, deja se discuta despre înlocuirea premierului Theresa May, iar ultima ei prestație a accelerat astfel de discuții.

 

Printre accesele de tuse, prim-ministrul a reușit să-și expună o parte dintre planuri, spunând că vrea să reînnoiască ,,visul britanic” și că-și dorește ca Marea Britanie să fie mai modernă și mai plină de compasiune. Totodată, ea le-a transmis cetățenilor din statele UE că sunt bineveniți în Regatul Unit, în ciuda Brexit-ului.

 

(Sursa: libertatea.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31