fbpx
 
15 minute de grevă generală. Iată cine se alătură protestului

15 minute de grevă generală. Iată cine se alătură protestului


Pornind de la exemplul omului de afaceri Ștefan Mandachi, care a construit primul și singurul metru de autostrada din Moldova, români și firme din întreagă țară își vor întrerupe activitatea timp de 15 minute pe 15 martie de la ora 15:15. Totul a pornit după ce Manhachi a construit singur un metru de șosea de mare viteză pentru care a cheltuit 4.500 de euro. Acum, se pregătește de inaugurare. Și o va face pe 15 martie, iar în acest timp va avea loc un protest național de 15 minute.

Numeroase companii și persoane și-au arătat intenția de a protesta alături de el. Au apărut și evenimente pe Facebook în acest sens.

Unul este intitulat " 15 minute de greva generală. România vrea autostrăzi" și este organizat de Rezist în Bacău, Împreună pentru A8 și Moldova vrea autostrada.

Un alt eveniment se numește " 15 minute pe 15 martie la ora 15" și e organizat de Moldova vrea autostrada și Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei.

Evenimentele sunt promovate sub hastagul #șieu.

Iată cine se mai alătură protestului:

- Primarul Brașovului a transmis că și el se alătură manifestatiei. "Ne solidarizăm cu acest protest, deoarece lipsa infrastructurii a adus multe deservicii Brașovului care a pierdut investițîi majore din cauza absenței autostrăzii Brașov - Comarnic sau Brașov - Sibiu", a declarat primarul George Scripcaru, potrivit Biz Brașov.

Fotograful Cătălin Urdoi va face același lucru, provocând și alți colegi să îi urmeaze exemplul. "Provoc toți prietenii fotografi și videografi, că în semn de revoltă față de lipsa autostrăzilor în România, să ne alăturăm protestului inițiat de Ștefan Mandachi, astfel vineri 15 martie, ora 15, timp de 15 minute, să suspendăm orice activitate fotografică și/sau videografica! Societatea civilă este azi mai trează că oricând", a scrus el, luni dimineață, pe Facebook.

- Și magazinul Cazane Centrale va protesta, cerând autostrada pentru a putea livra oriunde în 24 de ore, dar și tot mai mulți antreprenori mici din tot mai multe județe. Este și cazul lui Cosmin Alexandru Buzaianu, om de afaceri din Vrancea, care a transmis că pe 15 martie va opri fabrică și va închide magazinul, unde are aproximativ 150 de angajați. Tânărul i-a provocat la rândul lui pe alți doi antreprenori, Ionuț Sandulache și Braicau Mihai, care au transmis că îi vor urmă exemplul și își vor pune pe pauză afacerile pentru 15 minute.

- Comunitatea Oradea Civică 2017 se alătură protestului lui Mandachi și chiar propun blocarea României pe 15 martie.- Timp de 15 minuite se vor opri și site-urile 42km.ro și Galantom.ro.

- Și fabrică Marelbo, împreună cu cei 700 de angajați, își întrerupe activitatea pentru 15 minute în semn de protest pentru infrastructură drumurilor din România.

- Asociația Transportatorilor de Mărfuri "Bucovina", din care fac parte câteva sute de firme de transport din județul Suceava, a transmis, vineri, că vor opri camioanele și vor participa la protestul de pe 15 martie.

- Și firma de comunicare Arhipelago din Iași va proceda la fel. La fel se va întâmplă și cu Barrier SRL și Electric Plus SRL, din Bacău.

Primarul PSD al comunei Savinesti din județul Neamț a transmis că va întrerupe activitatea instituției pe dată de 15 martie. În cele 15 minute, va porni sirenele din comună, chiar dacă va fi amendat.

- Magazinul online Kalapod va protesta și lansează provocarea de a se alătură "grevei" și celor de la epantofi.ro și elefant.ro.- Nu stau deoparte nici cei de la magazinul online de IT One It; magazinul online de instrumente muzicale Fly Music; pub-ul Energiea; compania AGC Grup, care oferă servicii de contabilitate și consultanță; GERAICO, firma de distribuție de băuturi alcoolice sau Balcan Express Curier SRL, care își va suspendă activitatea de la birou, iar curierii firmei vor trage pe dreapta cu avariile pornite.

- Outlet-ul Big Brands Outlet a transmis că va opri activitatea în toate punctele de lucru în acele 15 minute.

- Nici agenția de marketing Brandion nu va lucra un sfert de ora pe 15 martie.

- "În Psihoselect vedem lucrurile dintr-o perspectiva mai largă. O țară se dezvoltă prin oamenii ei, prin proiectele și prin infrastructură dezvoltată. Ne ajută în dezvoltarea economică, dar și să comunicăm mai ușor și să fim în siguranță. Alegem să susținem campania inițiată de Ștefan Mandachi, iar în 15 martie, ora 15, pentru 15 minute, transmitem un mesaj clar: ROMÂNIA VREA AUTOSTRĂZI!!!!", este mesajul unei alte firme care se alătură protestului.

- "Noi și-așa nu muncim prea mult. Ce-s 15 minute în plus sau în minus?", au transmis cei de la Iron Hostel & Accommodation.

- Compania Lugera & Makler România nu va stă deoparte și își va suspendă activitatea pe 15 martie. Angajații companiei au realizat un clip pentru promovarea protestului în care strigă toți că vor autostrada de la Suceava la București.

Mai multe citiți pe Ziare.com


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31