fbpx
 
Operat la Neuro: paralizat de la gât în jos după ce s-a infectat cu stafilococ auriu. Cere 1 milion de euro

Operat la Neuro: paralizat de la gât în jos după ce s-a infectat cu stafilococ auriu. Cere 1 milion de euro


Un pacient din județul Bacău a intrat pe picioare în Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iași și a ieșit în scaun cu rotile, paralizat de la gât în jos. A fost operat inițial pentru hernie cervicală, dar a luat în spital stafilococ auriu și asta l-a adus de încă două ori la cuțit, în aceeași zi. În urma ultimelor intervenții, starea i s-a degradat constant.

Dintr-un om activ, a ajuns aproape o legumă. Este îngrijit de părinți, care-l întorc de pe o parte pe alta de câteva ori pe zi. În cererea depusă la Tribunalul Iași prin care cere un milion de euro despăgubiri de la spital, omul descrie chinurile prin care a trecut și trece zilnic: dureri groaznice, care au fost înlocuite treptat de imposibilitatea de a se mai mișca. A atașat la dosar și dovada: înainte de operație buletinul de analize era curat; după operație, rana i-a fost infectată cu stafilococ și a împiedicat vindecarea.

Afecțiunea inițială

În luna iunie a anului 2018, Gabriel Constantin Bucătaru, din satul Buda, comuna Blăgești (Bacău), pe atunci în vârstă de 48 de ani, a început să aibă dureri din ce în ce mai mari la mâna stângă. Nu le-a neglijat, ci a mers imediat la medic, la Spitalul Orășenesc Buhuși. În primă fază, a început un tratament cu infiltrații, pe o durată de 3 luni, la Secția de Reumatologie. După cele 3 luni, pentru că durerile nu au încetat, a primit un bilet de trimitere la Spitalul Județean de Urgență Bacău. „Doctorul Buburuzan din cadrul Spitalului Bacău mi-a eliberat o trimitere pentru un RMN. L-am făcut în cadrul Clinicii Chelariu din Bacău, în luna octombrie 2018. După efectuarea RMN-ului, doctorul Buburuzan m-a trimis la  Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu din Iași, spunând că trebuie confirmat și aici un diagnostic de hernie cervicală”, povestește Bucătaru.

La spitalul din Iași a fost internat în noiembrie 2018 și a suferit o intervenție pentru hernie cervicală. După două săptămâni de spitalizare, a fost trimis acasă. Medicii au considerat că și-au făcut treaba.

 

Începe calvarul

După externare, a stat acasă fix patru zile, pentru că operația a început să-l doară foarte tare. „Am petrecut 4 zile acasă, dar cu dureri foarte mari. Au început febra, frisoanele, zona operată s-a inflamat. Nu am așteptat mai mult, am mers din nou la spitalul din Iași, unde mi s-a administrat tratament cu antibiotice timp de 4 zile”, afirmă băcăuanul. Și, pentru că operația tot nu se închidea nici după tratamentul cu antibiotice, a fost operat din nou, de două ori, în aceeași zi. Ambele intervenții, cu anestezie generală, au fost efectuate de medicul Radu Arbore Sorete. Medicii încercau să-i curețe rana infectată cu stafilococ auriu, conform buletinelor de analiză.

Medicul Radu Arbore Sorete (Sursa: Facebook)

„După cea de-a doua serie de operații, efectuată de doctorul Radu Arbore Sorete, am rămas paralizat de la gât în jos. Am rămas în spital două luni. Problemele au apărut după prima operație, efectuată în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu, pentru că am contactat o infecție nosocomială cu stafilococ auriu ce a condus la inflamarea și infecția plăgii chirurgicale. Acest lucru a condus la cele două operații consecutive, efectuate în aceeași zi, în urma cărora am rămas paralizat. La internare am fost testat, nu aveam nimic. Buletinele pentru stafilococ sunt pozitive după prima operație”, a mai precizat Bucătaru.

 

Toți banii familiei se duc pe recuperare

După cele două luni trecute de la cele două operații consecutive, Gabriel Bucătaru a fost trimis la Spitalul Județean de Urgență Bacău, la Secția Neurochirurgie, unde a fost internat încă o lună. Ulterior, pentru că spitalul încerca să scape de el, a fost transferat, pe cheltuiala familiei, la o clinică privată - Cezarina New Central Clinic. A fost internat acolo 4 luni, toate costurile aferente tratamentului fiind suportate de către părinți. „În urma tuturor tratamentelor efectuate, starea de sănătate nu s-a îmbunătățit. Nu s-a schimbat nimic. Am fost adus acasă la părinții mei, aici sunt și acum, după mai bine de doi ani, pentru că am nevoie de îngrijire zilnică”, explică Gabriel Bucătaru.

Face zilnic tratament pentru dureri, tot pe cheltuiala părinților săi. „Sunt imobilizat total la pat, paralizat de la gât în jos, cu sondă și scutec pentru adulți. Nu mă pot mișca deloc, părinții mei mă mută în pat și ziua și noaptea, pentru a evita producerea escarelor. Acestea sunt leziuni care apar la suprafața pielii ca urmare a unei presiuni foarte mari care se manifestă într-o anumită parte a corpului pe o perioada îndelungată. Sunt ulcerații şi plăgi deschise foarte dureroase. Leziunile se dezvoltă rapid, cu tratamentul potrivit pot fi ținute sub control, dar nu se pot vindeca de tot. Am mâinile înțepenite, le pot mișca foarte puțin, cu mare greutate, o foarte scurtă perioadă de timp după ce urmez tratamentul de fizioterapie. Nu mi-a fost afectată vorbirea, dar nu simt nimic altceva de la gât în jos și nu-mi pot mișca deloc picioarele”, își rezumă starea fostul pacient de la Spitalul de Neuroichirurgie din Iași.

 

Cere un milion de euro de la spital

Gabriel Bucătaru spune că familia sa a pierdut mulți bani în ultimii 3 ani din cauza afecțiunii produse la spitalul din Iași. “Cheltuielile sunt efectuate de părinți din fonduri personale și din bani împrumutați. Am atașat la dosar documente justificative doar că totul banilor cheltuiți reprezintă o sumă mult mai mare, dar am pretenții cu privire la sumele pe care le pot dovedi. Și trebuie să-mi plătească suferința fizică și psihică – trauma reală pe care am îndurat-o o lungă perioadă de timp ca urmare a contractării infecției din spital, a tratamentelor îndelungate cu antibiotice și alte medicamente, a faptului că am rămas paralizat, imobilizat la pat, afectarea vieții personale – intime și de familie. În lipsa infecției contractate în spital, prima operație s-ar fi vindecat, nu ar mai fi fost necesare celelalte operații și nu ar fi trebuit să îndur toate suferințele prin care am trecut”, mai spune Gabriel Bucătaru.

Spitalul de Neurochirurgie din Iași

 „Este dreptul pacientului, dacă el consideră că s-a întâmplat ceva în spital, să ne dea în judecată. Pe măsură ce vom primi documentele, ne vom formula apărarea, vom vedea ce s-a întâmplat”, a declarat Lucian Eva, managerul Spitalului de Urgență „Prof. Dr. N Oblu” din Iași.

Este al doilea dosar din ultimele luni intentat unității medicale din cauza unei operații despre care un pacient acuză că a fost greșită. Pe lângă spital, un notar din Dâmbovița l-a chemat la bară într-un asemenea proces, în luna iunie, și pe medicul Lucian Eva.

 

Article image
* Nord-Estul țării are cele mai puține proiecte de investiții în Sănătate prin PNRR * Ardealul și București-Ilfov conduc detașat ca număr de obiective * Banii n-ajung decât pentru 3-4 proiecte, dar pe listă sunt 49 de investiții * Spitalul de la Iași costă, în mare, 350 milioane de euro, din care 200 milioane de euro ar trebui să vină prin PNRR * Dar pentru toate proiectele din țară e doar 1 miliard de euro. Spitalul de Urg...
Autor Cezar Moraru Anchete 10 Noiembrie 2021


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31