fbpx
 
Colonelul rus care a recunoscut la TV că armata lui Putin nu are șanse în Ucraina a prezis și eșecul „operațiunii speciale”

Colonelul rus care a recunoscut la TV că armata lui Putin nu are șanse în Ucraina a prezis și eșecul „operațiunii speciale”


Colonelul rus Mihail Hodarionok, cel care a recunoscut, într-o emisiune TV, că armata rusă nu are nicio șansă în fața ucrainenilor înarmați de NATO, a prezis încă dinaintea invaziei că armata lui Putin se va împotmoli în Ucraina.

Potrivit Daily Beast, în luna februarie, când invazia din Ucraina devenise iminentă, Hodarionok a surprins numeroși analiști afirmând răspicat că pe soldații ruși îi așteaptă bătălii crâncene cu forțele ucrainene. El a avertizat atunci că armata și serviciile secrete ruse subestimează grav starea de spirit a populației din Ucraina.

 „Să presupui că niciun ucrainean nu va apăra puterea (de la Kiev) înseamnă, practic, să ignori complet situația politico-militară și starea de spirit a populației din țara vecină. Mai mult, nivelul lor de ură în relația cu Moscova – care, așa cum știm, este cel mai eficient combustibil pe front – este, sincer, subestimat. Nimeni nu va întâmpina armata rusă cu pâine, sare și flori”, a spus Hodarionok, în februarie.

În decembrie 2021, colonelul rus părea mult mai încrezător în șansele armatei ruse, despre care spunea că „va distruge Ucraina în 11 minute”. În februarie, în zilele dinaintea invaziei, vedea deja lucrurile cu alți ochi.

Mai mult, Hodarionok a prezis atunci, cu maximă acuratețe, că pe frontul ucrainean vor avea loc bătălii lungi și sângeroase, precum și că statele din Vest vor oferi armatei ucrainene asistență militară și informațională extinsă. „Nu există niciun dubiu” în acest sens, a spus el.

Vineri seara, aflat în direct în platoul televiziunii de stat Russia 1, organ de propagandă a Kremlinului, colonelul Mihail Hodarionok a recunoscut că o eventuală mobilizare generală a rușilor pentru războiul din Ucraina nu are nicio bază, pentru că armata a rămas fără arme. Mai mult, nici cele pe care încă le mai are nu pot face față armamentului NATO folosit de ucraineni, a spus el.

„Nu avem rezerve, nu avem avioane, și nici piloți. Așa că mobilizarea n-ar fi de mare ajutor. Dacă am ordona în seara asta construirea de vase noi de luptă, cât de repede l-am avea pe primul? În doi ani!... Asta e treaba cu mobilizarea.” a spus Hodarionok, spre stupefacția moderatorilor și a celorlalți invitați din platou.

„Dacă am stabili ca țintă formarea unei noi divizii de tancuri, în cât timp ar fi gata? Aș spune că ne-ar lua cel puțin 90 de zile”, a continuat el.

„Să trimiți (pe front) militari cu armament de pe vremuri într-un război din secolul 21, ca să lupte împotriva armamentului de standard NATO, nu ar fi un lucru înțelept”, a conchis Hodarionok.

Deși afirmațiile sale sunt în mod vădit contrare liniei propagandistice a Kremlinului, care vorbește de „operațiunea militară specială” din Ucraina ca despre un succes, colonelul rus nu a fost întrerupt de moderatori, așa cum se întâmplase anterior cu alți invitați, puțini la număr, care adoptaseră o linie critică la adresa Kremlinului.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31