fbpx
 
Le Progres Le Progres

„Dentistul groazei”. Un stomatolog francez a extras 4.000 de dinți sănătoși ca să pună proteze scumpe pacienților săi


Un dentist din Marsilia, Franța, s-a îmbogățit după ce a scos dinții sănătoși de la 374 de pacienți și apoi le-a pus proteze scumpe, scrie publicația Bild.

Lionel Guedj (43 de ani), cunoscut și ca „dentistul groazei” a fost condamnat vineri la opt ani de închisoare pentru vătămare corporală intenționată și mutilare.

De asemenea, tatăl său, în vârstă de 71 de ani, care i-a fost complice a fost și el condamnat la cinci ani de pușcărie.

Parchetul a descris faptele lui Guedj drept o „mașină de făcut bani”. Medicul promitea pacienților un zâmbet ca al vedetelor și a extras, în total, 4.000 de dinți sănătoși.

Afacerea a fost profitabilă pentru el. Lionel Guedj locuia într-o vilă, deținea mașini scumpe, o barcă, opere de artă și avea în conturie bancare peste 2,2 milioane de euro. Vineri, 20 octombrie, instanță a dispus, printre altele, confiscarea vilei pe care Guedj o predase soției sale înainte de începerea procedurii judiciare.

Consecințele oribile ale acțiunilor dentistului pentru cele 374 de victime ale sale sunt demonstrate de declarațiile deprimante ale martorilor. Parchetul a declarat că mulți dintre pacienți s-au simțit „trădați", „exploatați" și „plini de rușine".

O tânără a povestit revistei „Closer" calvarul prin care a trecut, fiindu-i extrași 18 de dinți la vârsta de 24 ani. „Aveam respirație urât mirositoare, nu mai voiam să zâmbesc și dificultăți de mâncare. Nu mai doream să ies din casă de rușine”.

Lionel Guedj și-a deschis cabinetul în nordul Marsiliei în anul 2005, unde trăiesc mulți oameni cu venituri mici și rădăcini nord-africane. El primea până la 70 de pacienți pe zi, iar în doar cinci ani a ajuns cel mai bine plătit dentist din Franța, cu un venit lunar de până la 80.000 de euro.

Un raport de expertiză privind cazul de groază spune: „A existat un plan sistematic pentru a extrage mai mulți dinți posibil”. A efectuat operațiile rapid și neglijent, iar mulți pacienți s-au plâns de protezele dentare nepotrivite.

Producătorul său de proteze a mărturisit că Guedj a comandat punți de la el fără să le ajusteze mai întâi. Potrivit secretarei sale, stomatologul nu s-a sfiit să manipuleze și radiografiile.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31