fbpx
 
Scandal fără precedent în Biserica Ortodoxă Română: episcopul Hușilor, filmat în ipostaze intime cu un bărbat

Scandal fără precedent în Biserica Ortodoxă Română: episcopul Hușilor, filmat în ipostaze intime cu un bărbat


Scandalul de la Episcopia Huşilor, în care este implicat cel mai înalt ierarh, episcopul Corneliu Bârlădeanu, atinge o nouă culme.

 

După ce trei preoţi au fost arestaţi şi trimişi în judecată pentru că l-au şantajat pe preot cu un filmuleţ în care acesta apare în ipostaze compromiţătoare, acum a fost dată publicităţii înregistrarea respectivă.

 

Potrivit celor de la cancan.ro, care au publicat joi imaginile, în filmuleţul de câteva minute ar fi episcopul de Huşi, alături de un alt bărbat. Sunt singuri într-o încăpere, preţ de mai multe minute. La un moment dat, cei doi se îmbrăţişează şi se sărută. Apoi, scenele devin şi mai intime.

 

 

La declanşarea scandalului, episcopul de Huşi a susţinut că imaginile sunt trucate. La fel a făcut şi acum, prin intermediul purtătorului de cuvânt.

 

Imaginile publicate au ajuns şi la Patriarhia Română. Şefii Bisericii Ortodoxe urmăresc scandalul, dar deocamdată nu au fost dispuse sancţiuni.

 

Potrivit DNA, cei trei preoţi arestaţi în urmă cu o lună l-ar fi ameninţat pe episcopul Corneliu Bîrlădeanu cu publicarea unor imagini compromitatore. La schimb, unul ar fi cerut să fie făcut episcop vicar, iar ceilalţi doi ar fi pretins câte 50.000 de euro. Preoţii au fost trimişi în judecată şi sunt în arest la domiciliu.

 

Când a început scandalul, episcopul de Huşi a susţinut că filmuleţul respectiv este trucat. Astăzi, nimeni de la Episcopie nu a comentat situaţia.

 

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu: „Dacă se va dovedi un caz concret şi indubitabil se va dovedi în înregistrările respective că este vorba de episcopul de Huşi, devine un caz fără precedent în istoria Bisericii Ortodoxe Romane. Este un caz gravisim."

 

În situaţia în care autorităţile judiciare vor stabili că în imagini apare episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, situaţia ierarhului va fi judecată de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, condusă de IPS Teofan, care poate propune sancţiuni disciplinare Sfântului Sinod.

 

După scandalurile ruşinoase, în care au fost implicaţi mai mulţi preoţi, Patriarhia Română a luat recent o decizie fără precent. Sfântul Sinod va vefica periodic disciplina celor care slujesc în biserici.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31