fbpx
 
UPDATE. BREAKING NEWS: Descindere cu „mascații” la sediul Apelor Române Iași. Percheziții după scandalul angajărilor

UPDATE. BREAKING NEWS: Descindere cu „mascații” la sediul Apelor Române Iași. Percheziții după scandalul angajărilor


Procurorii DNA însoțiți de echipaje de jandarmi au descins, în această dimineață, la sediul Apelor Române din Iași. Se fac percheziții în biroul directorului general Petru Avram și la serviciul de personal.

UPDATE – Percheziții și la Victoria

Surse din anchetă au precizat că perchezițiile DNA au loc și la sediile a două primării: Victorie, din județul Iași, și Vatra Moldoviței, din județul Suceava.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada martie 2020-2021.

În cursul zilei de 11 februarie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare la 3 instituţii publice situate pe raza judeţelor Iaşi şi Suceava”, anunţă reprezentanţii DNA într-un comunicat de presă.

Surse din anchetă au precizat că sunt efectuate percheziții și la Primăria comunei Victoria pe raza căreia se află conacul de la Sculeni al liderului PNL Costel Alexe, urmărit penal într-un dosar de corupție.

REPORTER DE IAȘI a dezvăluit într-o anchetă din luna septembrie a anului trecut că fratele lui Costel Alexe a luat în concesiune trei loturi de pășune de la Primăria Victoria, în suprafață totală de 38 de hectare, cu o chirie sub medie. Efectivul de animale nu este cunoscut. Adevărata miză a acestei afaceri este subvenția de la stat. Fratele liberalului ieșean, Mihai Alexe, va da la Primăria Victoria 111 lei pe an pentru fiecare hectar, echivalentul a 23 de euro, și ar putea primi de la stat o subvenție de 10-20 ori mai mare.

Article image
Moșier sau președinte? Fratele lui Costel a luat în concesiune 38 ha de la Primăria Victoria. Nimeni nu vrea să spună ce animale deține. Chiria e printre cele mai mici din țară. Subvenția e de 10 ori mai mare. Familia Alexe pune și panouri outdoor în Zona Metropolitană, tot la primarii din PNL. Dacă vreți să-l concurați în zonă, s-ar putea să întâmpinați probleme. Firma de publicitate are profituri mari: peste 260.000 de le...
Autor Cezar Moraru Anchete 30 Septembrie 2020

Știre inițială

Percheziții în această dimineață la sediul Apelor Române din Iași. Procurorii DNA însoțiți de jandarmi ridică documente și echipamente electronice din biroul directorului general Petru Avram și de la serviciul de personal al instituției.

Ancheta vizează sistemul de angajări din instituție.

În urmă cu o săptămână, jurnaliștii de la Recorder au dezvăluit că, în majoritatea județelor din România, Partidul Național Liberal a instalat la conducerea administrațiilor bazinale și a sistemelor de gospodărire a apelor oameni fără niciun fel de pregătire în domeniu, recomandați doar de carnetul de partid. 

Ei au prezentat înregistrări din interior, de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad, unde director este Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași. Acesta, conform Recorder, se recomanda subordonaților ca „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru” și le cerea specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar cum se măsoară debitul unui râu. Ei au prezentat cazul unei tinere, fostă chelneriță la barul Master Pub din Iași, angajată la departamentul de apărare împotriva inundațiilor. În urma scandalului, tânăra și-a dat demisia, dar și directorul care a dezvăluit întregul sistem de angajări politice s-a trezit fără post

Dezvăluirile au continuat cu ancheta REPORTER DE IAȘI care a prezentat cazul numărului 2 din Apele Române, Constantin Mețler, care și-a angajat tatăl pensionar în instituție. Acesta a fost concediat imediat ce REPORTER a prezentat investigația.

Article image
* Cine este Constantin Mețler, cel care l-a dat afară pe Ianculescu de la Târgu Mureș dar și-a adus propriul tată la Apele Române, pensionar la 69 de ani * Temut și privit cu respect în PNL: „Costică are conexiunile și mai sus” * REPORTER DE IAȘI i-a luat urmele tatălui miercuri, la filiala din Botoșani * La ora 13.00 l-am căutat, la ora 15.00 directorul Petru Avram l-a demis * Abia i se semnase detașarea pe încă șase l...
Autor Cezar Moraru Anchete 05 Februarie 2021

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31