fbpx
 
Foto: Facebook Foto: Facebook

Anchetă de amploare în cazul unui cunoscut om de afaceri din Iași acuzat că și-a atacat un angajat cu o armă albă


Este anchetă de amploare la Iași unde un important om de afaceri din domeniul agricol - Silviu Strugariu, fiul fostului patron al Agrocom Strunga - este cercetat de procurori pentru tentativă de omor.

Bărbatul, care a moștenit una dintre cele mai mari ferme din zona Moldovei, este acuzat că și-a atacat un angajat, cu o armă albă. Potrivit medicilor, i-a atins artera femurală, iar rănitul a fost operat de trei ori pentru a supraviețui. Vineri, suspectul a fost supus unei expertize psihiatrice, relatează Știrile Pro TV.

Strugariu, în vârstă de 33 de ani, are mai multe terenuri în județul Iași și a moștenit, după moartea tatălui său, cea mai mare fermă din zonă, Agrocom Strunga. Incidentul violent s-a petrecut în urmă cu o săptămână. Potrivit procurorilor, conflictul s-a iscat brusc când suspectul ar fi fost nemulțumit de modul în care manevra angajatul său un tractor.

Martori la scena violentă au fost colegii de muncă ai victimei, care spun că suspectul l-ar fi atacat pe tractorist cu o sabie, rănindu-l la picior. Ei au fost primii care au sărit în ajutorul victimei și i-au făcut un garou dintr-o curea ca să oprească sângerarea masivă.

Rănitul a fost transportat de urgență la Spitalul din Pașcani unde a fost operat. Pentru că lama i-a atins artera femurală și viața îi era pusă în pericol a fost transferat la Iași, unde a fost supus unor noi intervenții chirurgicale.

Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU SMURD Iași: „A fost internat, a mers în sala de operație, s-a intervenit de către echipa de chirurgie vasculară și cea de anestezie terapie intensivă în vederea rezolvării leziunii vasculare. În momentul de față, atât viața, cât și membrul inferior afectat, sunt salvate.”

La audieri, suspectul ar fi declarat că a acționat în legitimă apărare. Procurorii au încadrat însă fapta la tentativă de omor.

Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunal: „Pe fondul unui conflict spontan, suspectul i-a aplicat victimei o lovitură cu un cuțit la nivelul piciorului stâng. Față de suspect a fost emisă o ordonanță în vederea expertizării medico legale psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământul păstrat la momentul comiterii faptei.”

Deocamdată, dosarul nu a fost înaintat instanței cu propunere de arestare și este așteptat rezultatul expertizei psihiatrice. Apropiații omului de afaceri nu au vrut să comenteze cele întâmplate.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31